Meten is weten

Je weet tegenwoordig echt niet meer wat je op je CV kunt zetten. Naast al mijn andere bezigheden is er weer een leuke bijgekomen, temperatuurmeester. In verband met de certificering bij onze Voedselbank moeten we heel veel dingen bewust nu. Zo liggen er nu temperatuurmetertjes in de koelboxen en ik moet de temperatuur noteren bij binnenkomst. Om het allemaal nog leuker te maken, ik moet ook tussentijds nog een keer de koeling in met mijn hoofd om de temperatuur te meten. Ik hoop echt zo dat er niet een hoofdredacteur uit een arm land mijn blog leest. Vooral de landen die nu te maken hebben met Ebola, wij meten hier de temperaturen van voedsel meerdere malen. Jullie hebben daar wel iets anders om te meten en hebben een tekort aan meters? Ik wil ze komen brengen hoor, met liefde, lol. En we hebben nog een paar goede stoelen over met een stoffen bekleding want die halen de certificering waarschijnlijk niet. En zo kan ik nog wel even doorgaan… Een voordeel, als bij onze Voedselbank Ebola uitbreekt dan hoeven wij alleen nog maar een wit pak aan en we kunnen hem bewust ombouwen tot zorgkliniek, altijd positief denken.

Het doel de mensen van voedsel voorzien kwam er gelukkig ook nog van. In grote getale kwamen de mensen binnen en ze kregen allemaal een mandje met fruit en kip of vis omdat het Wereldvoedseldag was. Ik moet mij bezig houden met de certificering en zij moeten naar de Voedselbank voor eten, tja ik ben dan een bevoorrecht mens. Er is niet een iemand in ons team die staat te juichen over de certificering en je blijft omdat het werk leuk is en je de mensen wilt helpen. Het laatste gevoel overheerst nog sterker en dan huppel je maar vrolijk mee met de boel, keuzes maken en je bewust aanpassen. En humor is altijd de reddende engel en zo leuken wij de moet dingen op. Het is trouwens komisch dat mensen onderling kletsen over wie wat heeft in het pakket, zelfs vragen erover. Als wij 25 bloemkolen krijgen en 25 kroppen sla, ja dan krijgt de een bloemkool en de ander een krop sla. En zo is het met veel producten. Zelfs bij de Voedselbank denken ze soms dat het pakket van de buren groener is… Blij zijn met wat je wel krijgt…

Heerlijk trouwens dat plastic tasjes misschien verdwijnen. Wij zijn al bezig met het bedenken van een alternatief bij de Voedselbank. Omgaan met veranderingen is een uitdaging en bij nuttige veranderingen ook zeker leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

oIBpDX

Please type the text above: