Vervloekt

Ik heb een nieuw hoesje voor om mijn telefoon, heel bijzonder. Het hoesje is in mijn kleur blauw en past goed bij mijn voetbal, lol. Het bijzondere is dat dit hoesje is geknoopt met het plastic van oude plastic tasjes. Echt heel erg leuk en ook leuk voor de tasjes dat ze nog een tweede leven hebben gekregen als telefoonhoesje. Mensen komen op de meest creatieve dingen en ik word er blij van. Bij onze Voedselbank zijn we bijna rond met de uitbanning van de tasjes met een goed idee erbij van collega’s van een andere Voedselbank. Niemand is perfect en als je allemaal je beste beentje voortzet dan kan het zomaar iets worden. Ik las ergens een stukje en daarin stond: “u heeft geen idee hoezeer de volgende generaties u zullen vervloeken.” Het stuk ging over iets anders en eigenlijk is deze zin wel geschikt voor meerdere dingen. Je ziet het in steeds meer landen, de jongeren laten zien dat ze het anders willen, onze toekomst en die zien wij bewust anders en beter… Je kunt dan later door je beschermende masker heen, tegen je kind met ook zo’n masker op zeggen: “ik heb er toch mijn best voor gedaan.”

Mensen gaan steeds minder naar een arts toe want ze willen geen schulden en gespreide betalingen. Ga eens wakker worden, mensen hebben al genoeg schulden en gespreide betalingen. Gespreide betalingen aanbieden is het probleem bewust weer vrolijk vooruit schuiven en niet bewust vooruit denken. Mensen bezuinigen gewoon en daar zit de zorg ook bij. Het is ook buitengewoon hilarisch dat een huisarts tegenwoordig gaat googelen waar je zelf bijzit om op te zoeken wat het kan zijn. Je kunt dit natuurlijk zelf ook en waarom dan nog naar de huisarts gaan? Je zoekt gelijk even op wat je eraan kunt doen en als je medicijnen nodig hebt dan laat je ze door iemand meenemen vanuit het buitenland, scheelt soms de helft en het zijn dezelfde medicijnen. Het is niet goed voor de langere termijn. De zorgkosten worden dan weer hoger en dus zadel je een volgende generatie met een probleem op. En die zeggen dan misschien: “ik vervloek je en sterf lekker, jouw schuld.” Of je hebt mazzel en treft een slimmerik die tegen die tijd het tij weer heeft gekeerd. Je weet het niet.

En om het nog leuk af te sluiten, een iemand was het beu. Een betaalpakket bij de bank en daar hoorde een creditcard bij. Het de bank duidelijk maken dat ze die niet wilde hebben kwam niet aan. Totdat ze gewoon zei: “ik kom wel even naar de bank en ik neem een schaar mee en dan knip ik hem voor jullie ogen in stukjes.” Zij wil bewust geen schulden of iets wat haar ertoe zou kunnen verleiden om onbewust schulden te maken. Zo’n persoon vervloek je niet en voor zo’n persoon leg je toch bewust een rode loper uit…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

y3b2gN

Please type the text above: