Niet te geloven

Ik ben onrustig deze dagen en ik ben niet de enige. Als de eenheid in een land weg is dan kan een land niet veel dragen, daar ging het ook over, tja. Een ander gesprek en ik ga daar toch even iets over schrijven, de oude mannen en hun geloof. Mijn vriendin had namelijk al opgezocht hoe ze zich zou kunnen uitschrijven bij de katholieke kerk. Ik heb even meegekeken en dit valt nog niet mee, wat ouders een kind al niet kunnen aandoen met een bakje water over het hoofd heen gooien, lol. Grote woede wederom en alleen omdat de oude mannen niet mee willen in het nu. Als je tegen echtscheiding bent als kerk dan ben je dus eigenlijk voor huiselijk geweld? Als je tegen homo’s bent dan ben je dus eigenlijk voor discriminatie? De kerk kijkt dus niet naar de mens als persoon maar naar hele andere dingen, het is niet te geloven. Als er een kans was geweest om de niet grijze generatie weer de kerken in te krijgen…nu.

Helemaal ontdopen bestaat niet eens! Eigenlijk best wel erg want jouw ouders gingen bewust jouw geloof al bepalen toen je klein was. Geen wonder dat veel baby’s janken bij de doop, wie weet zijn deze baby’s zich er dan wel van bewust, lol.  Je kunt beginnen met allemaal brieven te versturen om je te laten uitschrijven. Wij liepen tegen nog wat dingen aan, je zal maar peter of meter zijn van iemand, dan moet je die persoon ook inlichten. En veel mensen hebben alleen maar doopnamen en dus zou je dan zelfs een gehele voornaamwijziging moeten aanvragen. Is er nou niet een advocaat die zich daar eens voor wil gaan inspannen zodat iedereen dit collectief kan doen? Iedereen een klein bedrag inleggen en de advocaat gaat het voor iedereen regelen. Het is ook een leuke want zou je iemand aansprakelijk kunnen stellen voor emotionele schade? Aantal jaren keer … euro en je loopt als advocaat toch ook binnen? Ja, ik denk maar weer even door. Het mooie van deze tijd is dan wel weer dat het nu wel kan om je een soort van uit te schrijven bij de kerk. Een proteststem, zo zou je het ook kunnen zien.

Het is toch wat met al die geloven op de wereld, altijd al zo geweest en het zal ook nooit een echt samen gaan worden.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

Ifv9UC

Please type the text above:

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>