Blad van een boom veranderen of waaien

Hoera, het gaat weer hard waaien vandaag in Nederland. Ik liep gisteren nog even buiten en de grote bladeren op straat zijn prachtig, er zullen er na vandaag nog wel een paar bijkomen. Ik heb ook al kastanjes geraapt, je kunt er leuke poppetjes van maken. Poppetjes met bruine gezichtjes, gelukkig mag zoiets nog, de boom kan er ook niets aan doen. Meestal zijn kastanjebomen oude bomen en zij hebben al heel veel gezien van de wereld om hun heen. Als de kastanjebomen toch eens konden denken en doen. Lekker mensen die oude vrouwtjes beroven bekogelen met kastanjes, ik zie het alweer helemaal gebeuren, lol.  Op de weg is het ook altijd genieten, vooral van leswagens. Zonder klant erbij rijden ze opeens ruim boven de maximumsnelheid. Om zoiets kan ik echt pret hebben, mooie voorbeeldfunctie en als ouder ga je die toch zeker niet adviseren aan je kind. Je wilt toch dat ze de regels in beginsel goed te gaan leren. Mijn beginsel in de auto was ook goed alleen mankeert er nu soms iets aan mijn gaspedaal, lol. Ja, niemand is perfect en ik heb het van geen vreemde en ik ben mij er bewust van. Zou het nou echt een rommeltje worden op de weg als je de meeste regels zou afschaffen? Ik stop wel eens en ook als ik voorrang heb omdat ik zie dat een vrachtwagen of bus anders de draai niet goed kan maken. En als ik fietsers in de regen zie dan gebaar ik ook wel eens dat ze door mogen rijden. Als het rustig is dan kan dit allemaal en ik kijk wel bewust of het kan en of mijn medeweggebruikers het zien.

Over vrachtwagens gesproken, is er eigenlijk al iets voor deze beroepsgroep gedaan? Ik ben ze een beetje uit het oog verloren na de kleine stakingen en protesten. En hebben we eigenlijk nog een vakbond? Van die dingen die dan even naar de achtergrond waaien. Als ik lees over dogma’s dan komt altijd de naam van Thierry Baudet in mijn hoofd op, breinafwijking, lol. Ik dacht laatst nog, waar zit ie nou? Ook weer opgelost want ik kreeg een email van Het Forum voor Democratie, daar zit ie dus, lol. Ik hoop altijd van wat mensen dat ze niet verdwijnen in een grot. En De Correspondent gaat er ook concurrentie naast krijgen van Jalta, een nieuw online magazine. Het is wel jammer dat maar een klein deel van de bevolking dit soort nieuws leest. Ik word er allemaal weer blij van, beter iets goeds erbij dan niets erbij. En veel steentjes in een grote vijver die worden op den duur een grote kei. Misschien kunnen ze vandaag allemaal in de wind gaan hangen, kijken of ze blijven (be)staan?

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

dLm4Id

Please type the text above:

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>