Miljoenen zoektocht

In oktober 2013, het kabinet zocht nog naar 650 miljoen voor het begrotingsakkoord. Het kan snel gaan en een jaar later moet Nederland een naheffing van 642 miljoen euro betalen aan Brussel en ook daar is een zoektocht voor nodig, lol. Een Wob verzoek om je eigen aangeleverde cijfers op te vragen? Nog meer lol! De EU bijdrage voor Ebola bestrijding in West-Afrika stond vorige week op 650 miljoen euro. Eigenlijk moeten ze ons daar in West-Afrika dankbaar voor zijn want indirect komt het gehele bedrag uit Nederland via een naheffing. Toch iets om ontzettend trots op te zijn dat wij als klein land de Ebola bijdrage in ons eentje betalen. De PVV is het niet eens met de naheffing en die waren het er ook niet mee eens toen de EU vorig jaar september 650 miljoen euro naar Somaliƫ ging overmaken. Kunnen we daar ook een Wob verzoek voor doen, wat is er inmiddels met dit geld gedaan? Het leven is te leuk, vol verbazing, dag na dag en uur na uur.

Ik zat afgelopen weekend met wat dames te filosoferen over van alles. Allen waren het er wel over eens dat je straks of een AOW uitkering of pensioen gaat krijgen. Allebei gaat hem niet meer worden. Heb je geen pensioen opgebouwd dan krijg je AOW en heb je wel pensioen opgebouwd dan krijg je geen AOW. Filosoferen in het nu, lol. Niets is meer zeker, echt helemaal niets en daar waren we het ook met zijn allen over eens. De kunst is alleen er een beetje mee om te gaan. Ja maar we hebben er wel al die jaren aan bijgedragen en dan krijgen we niets meer? Leven in het nu, lol. Iemand in een zwaar lichamelijk beroep laten doorwerken tot zijn 70ste jaar is niet lief en zeker niet als deze persoon al vanaf zijn 18e jaar altijd heeft gewerkt. Nog een idee was een levensbudgetplanner via de belastingdienst. Je krijgt een soort van levensbudget per jaar en daar moet je het dus mee doen. En alles wat over blijft per jaar dat gaat je oude dag worden, lijkt wel wat op het basissalaris. Verder denken en verder zoeken, genieten en andere mensen lekker naar die 642 miljoen euro laten zoeken…

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

CKNzpg

Please type the text above:

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>