Van alle tijden?

In ons land zijn heel wat korte of langdurige vermissingen. Zo werd er laatst iemand ongerust omdat zoonlief nog niet thuis was op een door de weekse dag. Hij moest vakkenvullen bij de supermarkt tot negen uur in de avond. Toen hij eindelijk rond elf uur thuis kwam bleek dat hij zijn vakken niet binnen de vastgestelde tijd had afgekregen en daarom onbetaald tot half elf moest doorwerken. Het gebruik van een mobiel was niet toegestaan onder het werk en hij kon mams dus niet laten weten dat hij  later kwam. Volgens zijn zeggen had hij wel zijn stinkende best gedaan maar het niet binnen de vastgestelde tijd afgekregen. Hij kwam hongerig thuis want hij had geen pauze gehad. Het is niet de eerste keer dat ik dit soort incidenten verneem. Kunnen jongeren niet meer doorwerken of ligt de lat te hoog? Tja, mamma’s zijn er bewust ongerust over en de jongeren in het nu vinden het blijkbaar normaal. Het is nog een geluk dat sommige personen gemist worden, je zal maar niemand hebben. Laatst lag er nog een ouder iemand op een balkon, gevallen en na een paar uur toevallig gevonden. Kun je toch nog altijd beter vakkenvuller zijn.

Ik was gisteren even bij de dieren in een tuincentrum. Er stonden ook hertjes en elanden en net echt, te leuk.  Nog even en ik ga vragen of ik er een nachtje mag slapen. Ik heb nog gelachen om zakken kattengrit, de scan code zat op de onderkant van de zakken. Met de verkoopster samen: dit moet echt door een man bedacht zijn, lol. Ze hadden daar nog wel plastic tasjes. Als je de geschiedenis bekijkt van bijvoorbeeld bont dan kun je met een beetje fantasie de toekomst van de plastic tasjes al voorspellen. Eerst was bont gewoon en later kon je echt niet meer met bont de straat over. Over een paar jaar ga je met de nek aangekeken worden als je nog met een plastic tasje over straat loopt. Dan komen er weer milieugroepen die plastic tasjes in de brand gaan steken, lol. Op de laatste klimaattop zijn er weer veel woorden gesproken maar de bedrijven, steden en de politiek zullen toch ook mee moeten werken anders staat ook in deze de burger er weer alleen voor. Lege portemonnee en dan ook nog zonder tasje, lol.

Ik sta met veel dingen toch te kijken naar de overeenkomsten in het nu met de jaren 1914-1917. Je zou de aanslag van Aartsbisschop Franz Ferdinand en zijn vrouw kunnen vergelijken met het neerhalen van het vliegtuig MH17. Ook het zoeken naar de bewijzen toen en nu zouden kopieën van elkaar kunnen zijn. Ik moest ook even denken aan heer Bommel en vriend Vijand, een verhaal uit de Bommelsaga en geschreven door Marten Toonder. Wie is de vriend en wie is de vijand? Eigenlijk een vreselijk woord: vijand. Vrienden zijn stukken leuker daar kun je tenminste mee lachen.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

0XTk9z

Please type the text above:

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>