Het gaat steeds iets beter…

Ik was gisteren weer bij onze Voedselbank en daar was het druk. Record op record gaat eraan en er komen steeds meer mensen bij. Het zijn vooral een ouder gezinnen met een of twee kinderen, opvallend. Het is natuurlijk wel zo dat als je met twee personen bent en allebei werkt dat je een iets grotere kans hebt dat je bij de werkeloosheid van de een het financieel nog kunt opvangen. We hadden het nog even over hoe het kan dat de ene gemeente veel cliënten heeft en de andere gemeente minder cliënten. Een van de oorzaken is de bewindvoerder. De Voedselbanknorm is landelijk en de bewindvoerdersnorm niet. Zo kan het gebeuren dat de bewindvoerder in een gemeente een groter leefbedrag toekent dan de bewindvoerder in de andere gemeente. Blijft wel feit dat er dus mensen zijn die net boven de norm zitten en eigenlijk ook hard een voedselpakket nodig hebben en dit niet krijgen. En toch gaat het steeds iets beter in Nederland…

Voor zover je gisteren van een hoogtepunt kon spreken, we hadden er weer een pas geboren jongetje bij! Wees welkom baby bij de Voedselbank en op deze wereld. De verhalen van de mensen bij de Voedselbank zijn nog steeds schrijnend. Heel veel mensen doen echt hun uiterste best en dan lukt het nog niet. We krijgen zelfs mensen voor een tweede keer terug na een afwezigheid van een paar maanden, toch niet op eigen kracht de overkant bereikt. Een ander ding is de werkeloosheid onder de 45 plussers en meer, niet alleen bij de Voedselbank maar overal. Er zijn zelfs mensen die aanbieden om tegen het salaris van een jonger iemand te gaan werken bij een sollicitatie maar toch afgewezen worden op leeftijd. Is iemand zich er bewust van dat deze groep de wanhoop nabij is? Er zijn mensen bij die cursussen hebben gedaan, omscholing en nog niet aan de bak komen. Het gaat steeds iets beter in Nederland is de stemming zo voor de feestdagen, nou veel mensen merken daar helemaal niets van. De financiële markten blijven juichen, de economie komt daar heel af en toe met een voorzichtige glimlach achteraan en helemaal aan de staart komen dan de strakke gezichten van de cliënten van de Voedselbank. Zet je een grafiek met cijfers erbij dan zijn de mensen bij de Voedselbank niet eens een zichtbaar streepje in het geheel.

Het was weer een goede uitgifte en we hadden weer bloemen om uit te delen en ook wat andere leuke artikelen. Ook grappig dat er wat gebruikte boeken bijzaten. Het is dan wel een voordeel dat je ze eerst zelf kunt lezen alvorens ze bij de non-food uitgifte van over twee weken gaan. De Voedselbankbibliotheek maakt je nog wijzer, lol. Met alle opgespaarde artikelen hebben we dan weer een kar vol cadeautjes voor de mensen die ze kunnen gebruiken voor de feestdagen. Zo komen er toch nog lachjes op de strakke gezichten! Het beste er samen van maken en blijven lachen dan gaat het vanzelf iets beter…

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

CCQNb

Please type the text above:

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>