Weer zon vandaag

Hoera, weer zon vandaag en nog steeds lekker voorjaar, kan die klok misschien weer vooruit? Er kan niet genoeg licht zijn. Om het weekend even lollig te houden,  afgelopen week bij onze Voedselbank zat er maandverband in de pakketten. Een man was vol verbazing en wist niet wat hij ermee kon doen. Ik word er af en toe zo moe van, lol. Je kunt er kerstballen van maken, je kunt ze onder je ruitenwissers doen bij sneeuw dan plakken ze niet vast aan het raam, je kunt er de vloer mee vegen. Dat de man lachend de deur uitging was weer een lichtpuntje. Ook vol verbazing over de grote hoeveelheid bakproducten die over waren van een actie, heel de Voedselbank bakt nu of zoiets. Je kunt er ook andere dingen mee doen, die zal ik bewust even weglaten om de mens nog een beetje zelf bewust te laten nadenken, lol.

Ik lees zelf af en toe verboden boeken van vroeger en ook dit fenomeen is weer helemaal terug van weggeweest. De leukste verhalen over hoe boeken vroeger heimelijk van tafel moesten want het kon wel eens waar zijn wat erin stond. Sommige dingen zijn tijdloos. Verboden boeken en verboden cartoons zijn weer zo in het nu. Als ik de schrijvende, roepende en tekende pers zo lees, dan hebben ze het soms wel verrekt moeilijk om hun vak uit te oefenen. Het zegt wederom iets over de wereld waarin we leven, de openheid die even vrij bevochten was die gaat weer een beetje meer aan banden. Wel een uitdaging voor de journalistiek die gaat er alleen maar beter op worden. Goede luizen leggen altijd weer meerdere eitjes, lol.

Ik schrijf niet meer over de schmink op vijf december en dus maar wat aandacht voor de toekomst, de studenten. Zij zijn volop bezig voor de protestactie tegen het leenstelstel op 14 november op het Malieveld in Den Haag. Ik ben toch heel erg benieuwd hoe de jongeren van nu gaan demonstreren. De spandoeken van vroeger hebben ze al gevonden. Nu nog wat drones de lucht in boven het Maileveld met spandoekjes erachter. Ik verwacht heel veel van de studenten van nu. Op mijn demonstratiejaarkaart zijn ook de Belgen binnen gekomen, in december gaat daar een dag bijna het hele land plat. De trend is nu weer om kaartjes te sturen als je het ergens niet mee eens bent, lucht op en je bent je woede kwijt tot de rekening daadwerkelijk binnenkomt. En dan stuur je nog een kaartje, we helpen er ook de posterij weer mee uit het dal, werkgelegenheid en een en een is twee. Kansen zien en vandaag even de kans benutten om weer van de zon te genieten.