Dieren in de zon

Dieren en hun taal, ik ga er morgen nog even over verder. Ik zag vandaag ook weer een mooi zonnig schouwspel op een akker. Schapen en haasjes op een akker, zij waren zich er onbewust van dat ik aan het kijken was. Opeens kwamen er vogels bij, eksters en zij gingen gewoon op de schapen zitten. Ik vernam later dat de eksters de parasieten van de koppen van de schapen aten. Zo houden ze elkaar in leven, zo leuk. Ik moest gelijk weer aan de mensenwereld denken, een paar jongens die een ouder iemand beroven, niet om in leven te blijven want dan ga je naar de Voedselbank of Het Leger des Heils of naar vrienden. Als ik nou eens de taal van de eksters zou begrijpen dan zou ik ze niet naar de schapen laten gaan maar naar wat andere mensen. Onder het mom van de natuur zijn gang laten gaan.

De eksters duiken vaak op in bijgeloof en ze kunnen het lot voorspellen. Er waren er veel en volgens het bijgeloof komt er dan oorlog of slecht weer. Je kunt er van alles in zien en ik zag gewoon dat ze parasieten van de koppen van de schapen aten. Oorlog en slecht weer kan ik ook wel voorspellen, geen eksters voor nodig, lol. Met al die eksters kon ik het huppelen niet laten.

Ik zag ook weer knoppen aan planten komen door het mooie weer, zullen de planten echt denken dat het nog een keer voorjaar aan het worden is? Misschien moeten zij wat meer naar de eksters kijken en in bijgeloof denken, slecht weer op komst…Ik zag ook weer heel veel ganzen, zwermen in de lucht, zo mooi. En ganzen in de lucht kunnen duiden op winter in aantocht. Zelfs de natuur is niet meer duidelijk en vanzelfsprekend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

lAgtRU

Please type the text above: