Flits

Ik had het er gisteren nog met iemand over: in het aller donkerste van je leven is er toch ook altijd licht. Je moet alleen die lichtjes zien en tegenkomen, het kan al in kleine dingen zitten. Wat zijn er toch veel mensen die zich alleen voelen en die alleen zijn en alles donker zien. Als ik alleen al denk aan alle mensen die met de feestdagen alleen zijn en daar nu al geen licht in zien dan zou je er moedeloos van worden. We zijn zo gewend geraakt aan het alleen redden en geen hulp zoeken dat het een hele omslag is om dit wel weer voor elkaar te gaan krijgen, samen. We zijn met teveel mensen en de wereld is te druk. Volgens Steven Hawking moeten de mensen zelfs vluchten voor de robots. Te laat, jammer, lol. Het zelf bewust nadenken kan straks niemand meer en dus hoeven we niet te vluchten voor de robots, wij zijn zelf de robots al. Ik had het gisteren ook nog even over de mensen aan het lachen maken, ook zo belangrijk. Je ziet het nu al met al die strak getrokken rimpelloze gezichtjes, ook niemand lacht meer echt straks, ook robots. Wij verschillen echt niet meer zoveel hoor van de robot.

Er kwam gisteren weer een lichtflits voorbij, wij zijn weer trots want wij gaan meehelpen in een flitsteam. Waar een klein land groot in kan en wil zijn. Andere grenzen in andere landen bewaken met een flitsmacht. Ik kan het echt niet helpen en het zal wel een breinafwijking zijn, wat is er mis met eerst de eigen grenzen bewaken en alles wat er in en uit flitst bewust waar te nemen? Onze eigen politie zou wat blij zijn met een flitsmacht erbij in de oudejaarsnacht. Het gaat een flitsende nacht worden door de halve maatregelen, het is weer totaal onduidelijk, pappen en afsteken of zoiets. Ons landje hangt er altijd zo lekker tussenin te bungelen, lol. Misschien kunnen wij wat agenten uit België kopen en weer verrekenen met onze de stroomprijs aan hen? Ook waren de nabestaanden van de laatste vliegramp wel heel erg blij geweest met een flitsteam gelijk na de ramp en een flitsend snel einde aan de onzekerheid. Er kwam ergens bij mij voorbij dat half december het identificatieonderzoek boek dicht gaat en dat nog voor de kerstdagen slachtoffers begraven kunnen worden. Als je iemand te begraven hebt.  Er zijn heel veel lichtflitsen nodig als het echte verwerkingsproces gaat beginnen.

Het leven gaat als een flits voorbij en ik sta steeds langer bewust stil om te genieten. Kan helaas weer niet overal want voordat je het weet veroorzaak je een file, lol. Je zou bijna een hogere olieprijs willen en geen lagere, voor een even autoloze wereld. En zo flits ik de dag weer in vandaag, hopelijk op tijd. Ik had mij gisteren verslapen, iets wat bijna nooit voorkomt, blijkbaar had ik het donker even iets langer nodig, lol.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CIIJ

Please type the text above: