Bejaard en dan? En de mist trok op en daar was Sinterklaas!

Ook in het weekend gaat bewust worden van gewoon door. Gisterenochtend was ik in Amsterdam bij het bejaarde vrouwtje dat drie weken geleden in haar huis op de vloer was aangetroffen. Ze was te goed om in het ziekenhuis te mogen verblijven en te slecht om naar huis te mogen gaan. Ik noem het nu: ze zit in het tussen de wal en het schip huis! Een revalidatiehuis in Amsterdam. En daar gaat ze zitten wachten tot er ergens een plekje vrij komt in een bejaardenhuis. Haar kamer zier er precies hetzelfde uit als een ziekenhuis kamer en ze liggen met z’n tweetjes op een kamer. Er is een gezamenlijke verblijfsruimte waar ze kunnen eten en spelletjes kunnen doen. Zelf had ze er geen moeite mee dat ze nu tijdelijk hier moet zitten. “Hoort bij het ouder worden en de weg naar de dood.” Je merkt echt dat door de vergrijzing alles vol zit. Toch wel mooi dat er dan nog zo’n opvangplek is. Bij de receptie vroeg ik het kamernummer en zei erbij dat ze pas was opgenomen Toen zei de receptionist: “gefeliciteerd!” Dus dat je blij mag zijn dat ze hier een plekje heeft gekregen. Er was ook iets opmerkelijks met deze receptionist, maar dat is een ander verhaal.

Ik las dat er wat gevangenissen dicht moeten in Nederland. In principe zien de kamers er daar hetzelfde uit als in het revalidatiehuis waar ik was, dus……ideetje? Bejaardenhuis De Bijlmerbajes? Er is nog een luchtplaats ook, wat willen we nog meer! Heb ik toch zo maar de oplossing gevonden! Edith Schippers samen met Fred Teeven om de tafel, leuk toch!

Ik hoop wel voor dit vrouwtje dat ze naar het bejaardenhuis mag. Want mensen die nu nog een indicatie krijgen voor beschermd wonen met begeleiding en intensieve verzorging, (ZZP 3) krijgen vanaf 2014 geen indicatie voor wonen meer. Intramurale zorg begint dan bij ZZP 4. Mensen moet dus langer thuis blijven wonen. Maar ook hier is nog veel onduidelijkheid over deze plannen. Ik blijf het volgen.

En ja hoor, ook eerder over geschreven, Sinterklaas kwam gisteren aan in ons dorp. Wij betalen dit gedeeltelijk zelf met een vrijwillige bijdrage. Ik wil waar voor mijn geld en ben er dus even heen geweest. De mist was wat opgetrokken en ja hoor, daar was ie dan met de boot! Toevallig kwam ik wat oude bekenden tegen. Uit Amstelveen? Daar hadden ze de intocht vorige week gemist! Ja, dat zal even lekker worden, wij betalen in ons dorp en anderen gratis meegenieten! (= grapje) Maar het was een leuk gezicht en je ziet de kinderen en de ouders bewust genieten. De leuke dingen in het leven en die moeten we koesteren! Ik hoop niet dat een of ander weer om een ID kaart gaat vragen volgend jaar bij de Sint intocht. Iedereen is welkom in ons dorp en de Sint zelf zal ook een tijdelijke verblijfsvergunning hebben, of is ie illegaal hier?

Morgen begint er weer een nieuwe week en wat heb ik afgelopen week ook een plezier gehad. Ik ben overal en nergens, wat zal er deze week op mijn pad komen?

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

RGBV

Please type the text above: