Positief en bewust blijven, de omwenteling!

“Failliet van de rechtstaat”, volgens Peter Poot. (Chipsholzaak) Vrijspraak voor twee oud-rechters. Voor de inhoudelijke zaak was ik eerder al een dagje in de rechtbank te Utrecht. En dan is er nu de uitspraak dat “het oude geld” heeft gewonnen. Er was te weinig bewijs volgens de rechtbank. Dus Westenberg en Kalbfleisch zijn vrijgesproken van meineed. Er kan nog wel een hoger beroep volgen. Mijn mening is dat zolang het wetboek van strafrecht niet wordt herschreven de rechtstaat inderdaad bewust afstevent op een faillissement.

Hetzelfde ongeveer met de uitgeprocedeerde asielzoekers. Zolang er geen goed asielbeleid bedacht gaat worden is ook dit kansloos.

Wel goed nieuws voor de twee verslaggevers van de grootse krant van Nederland. Het Europese Hof voor de Rechten van de Mens heeft positief voor hen gesproken. De AIVD had ze niet mogen afluisteren. In strijd met het Europese recht op vrije meningsuiting. Maar het lost nog weinig op omdat er nog steeds geen goede wetgeving is hier in Nederland voor de persvrijheid.

Snik, en mijn favoriete sport verdwijnt straks achter een knop. Formule 1 gaat naar betaalkanaal Sport 1. Nooit meer live Formule 1 kijken, snik. Ook voor mij heeft de omwenteling nadelen………..

En dan de SNS Reaal bank die op omvallen staat. Deze wijsneus wist dit ook al eerder, maar ik heb de tijd om wel te analyseren. Wel ongelofelijk dat dit zo laat naar buiten wordt gebracht voor de bevolking. Het omvallen komt vooral weer door de vastgoedmarkt die verlieslatend is. Ik zelf vind het echt ongelofelijk wat er allemaal gebeurd op dit moment op alle fronten. Ik vrees voor nog meer beursgenoteerde bedrijven. Dus als gewone man of vrouw zou ik even wegblijven van de Nederlandse beurs, of mij bellen voor advies, ha ha!  Geen zorgen trouwens als je bij de SNS bank zit want Mark Rutte is weer terug van de Europese top en gaat de boel oplossen. Als hij tijd heeft want de VVD achterban wacht ook nog op hem.

De Europese top is weer mislukt. Ieder voor zich en samen is ver te zoeken. Het gaat over de begroting voor het jaar 2014, dus ze hebben nog ruim een jaar om eruit te komen. Volgend jaar gaan ze weer verder. Maar voor de stabiliteit in Europa zou het wel prettig zijn als ze kunnen laten zien aan de bevolking dat ze het samen eens kunnen worden.

Het is erg grappig dat alle landen in opkomst zijn en dat Europa en de VS de derde wereld landen dreigen te gaan worden. Maar laten we dit met zijn allen gebeuren?

Zolang iedereen in Nederland zich bewust gaat worden van dat we in een heel mooi land leven en dat we het samen met zijn allen moeten doen, dan komt het wel goed. Oplossingen bedenken en doen! Kijk omhoog en geloof in jezelf! Volg je hart.

Gisteren zei iemand tegen mij dat ze dacht dat er over twee jaar weer verkiezingen gaan komen, dus dan mag ik wel keihard doorwerken met mijn politieke programma schrijven! Waarom heeft een dag geen 100 uur?

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

fyWMyQ

Please type the text above: