Een goede tweede dag

Heerlijk zo’n tweede dag dat je even niets moet. Ik moest bij mijn familie zijn gisteren en ik moest eten meebrengen, nou niet dus, ik kom omdat ik dat zelf wil, lol. En eten meebrengen? Als ik zag wat er gisterenavond weer allemaal over was dan had ik de juiste beslissing genomen door niets mee te brengen, nog meer lol. Buiten alles om, ik ben mij er wel bewust van dat er mensen zijn die met de kerst wat graag bij hun familie zouden willen zijn en weer balen dat zij niet samen konden zijn. Gelukkig hebben gescheiden mensen met de feestdagen soms nog ietsje gevoel en gunnen zij de kinderen dan wel feestdagen met beide ouders, om en om. Onder het mom van dan gaan we in het nieuwe jaar weer alleen aan onszelf denken en niet aan de kinderen, tja. Wat wil het kind zelf en kunnen we dit mogelijk maken en heeft het kind veilige havens, nog meer tja. Met de feestdagen denkt iedereen net even ietsje meer na. Voor mij echt een multiculturele kerst met Chinees, Spaans en Colombiaans eten en de Nederlandse taal ben ik al aardig aan het ontwennen, hoppa. Als je het maar gezellig hebt en waar je ook geboren bent de verschillen zijn echt niet zo groot tussen de mensen, de manieren van denken soms wel, veel valt en staat met opvoeding, de thuishaven en onderwijs. Je bewust zijn van andere mensen op de wereld en respect hebben voor iedereen.

En slechte mensen, moet je daar dan ook respect voor hebben? Ik kwam het afgelopen jaar wat mensen tegen die van zichzelf vonden dat ze echt slecht waren. Is een leuke om over na te denken en wat is slecht? Zelfs de slechtste mensen bedrijven de liefde met een man of vrouw en zijn zorgzaam voor hun gezin, ben je dan echt slecht? Het zijn vaak momentopnamen in je eigen leven die de slechte kant voor even naar boven halen en als je zelf die bewuste momenten ziet en kan verklaren waarom ze er waren dan ben je alweer een eind op weg naar de witte kant van het leven. Het is hetzelfde als met roken, als je bewust de momenten van een sigaret opsteken noteert en er dan iets anders goeds voor in de plaats zet dan kan iedereen stoppen. Ook hier, je moet niets en het werkt alleen als je het zelf wilt. Net als de waarheid, de echte waarheid kan alleen aangetoond worden met feiten. Er zijn maar weinig mensen die een goed geheugen hebben en alle herinneringen bewust kunnen terughalen. De een zijn herinnering is de ander zijn herinnering niet. Je kunt iemand niet veroordelen op herinneringen als je er geen feiten bij hebt. Er is maar een iemand die kan oordelen en dat ben je zelf als je de juiste herinneringen kunt opdiepen. Je ziet het vaak op iemand zijn sterfbed, opeens komen dan de dingen boven die onbewust ver weg waren gestopt. Ook een voorval in het nu kan weer herinneringen oproepen waarvan je het bestaan had uitgewist. De kracht zit in mensen bewust te laten worden dat je altijd van de donkere kant naar de witte kant kunt overstappen. Het maakt het leven zwart en wit en grijs en slecht en goed, de wereld als geheel op tweede kerstdag.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

LfAd

Please type the text above:

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>