Bodywarmer uit…

Ik had gisteren in het nieuwe jaar de eerste uitgiftedag bij onze Voedselbank. Opvallend dat de meeste mensen de wens uitspraken voor een goede gezondheid. Het is ook een van de belangrijkste dingen in je eigen leven. Als je niet gezond bent dan is dit een rode draad door en in je eigen leven. Het vergt een stuk acceptatie en verder kijken naar wat je nog wel kunt. Een bijkomend voordeel in het nu is dat je tegenwoordig niet meer zo snel wordt opgegeven en met wat kunst en vliegwerk de mensen steeds ouder kunnen worden. Buiten alles wat je er zelf aan kunt doen om de risico’s te verkleinen, niemand wil ziek zijn en pech zit in een klein hoekje. Ik had het bij de Voedselbank nog even over vrede en ik kreeg niet veel bijval. Vrede is zo aan het verdwijnen…  Ik kreeg ook nog een berichtje van iemand over een Voedselbank waar ze met de mensen samen de natuur ingaan om eetbaar voedsel te zoeken, erg leuk.

Soms zijn er bij de Voedselbank mensen voor wie je de Voedselbank bodywarmer uittrekt, als gebaar van: goed zo!. Een voedselpakket afhalen is geen recht en je moet niets. Zo was er iemand die nu per maand iets meer leefgeld had gekregen en zelf de bewuste keuze had gemaakt om niet meer bij ons te komen. Het voedsel in onze pakketten sloot niet helemaal aan bij de voedselwensen van deze persoon. Nu kan deze persoon dus zelf bewust voedsel kopen van extra leefgeld, mooi om te zien en te horen hoe iemand zelf nadenkt en het zelf gaat proberen. Laten we wel wezen, in de voedselpakketten zitten ook vaak de afdankertjes van onze welvaartsmaatschappij. Overproductie of de klanten in de winkels willen ze niet en dus gaat het dan naar de Voedselbank. Het valt niet altijd mee om alles gezond te hebben in een pakket, je bent afhankelijk van wat er gegeven wordt. Ook de grootste bewondering voor iemand die zich een slag in de rondte werkt met een drukke baan met het vooruitzicht om schuldenvrij te worden. Niet je hand ophouden, gewoon hard doorwerken om je schulden af te lossen. Ik vind het ook mooi als werkgever en andere mensen dan helpen om iemand die echt wil er doorheen te slepen.

Bijna alle cliënten waren naar een theatervoorstelling geweest tijdens de schoolvakantie, een geste. Zij mochten met het hele gezin en familie even ontspannen en zij hadden zo genoten! Dan is er altijd weer zo’n lieverd die dan vraagt: “jij was er niet?” Nee de kaarten waren voor jullie en mijn plezier is om te horen dat jullie even plezier hadden. Hoe simpel kan het leven zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4Dfjk3

Please type the text above: