40 % huishoudens spaart te weinig/ week van de armoede

Heb je een huur of koop woning, dan is de nieuwe aanschaf van de volgende producten gemiddeld:

koelkast met vriezer 300-600 euro

televisie 300-500 euro

wasmachine 499 euro

inbouw fornuis met oven 250-500 euro

cv ketel 700-2700 euro (bij koop woningen)

Dus als een van deze dingen kapot gaat dan is het kassa in je huishouden! Alleen daarom is het al belangrijk om wat spaargeld achter de hand te hebben. Want lenen kost altijd meer geld.

Het zou mooi zijn als je bewust zo’n 5000 euro voor dit soort fratsen aan spaargeld hebt staan. Als het goed is krijgt iedereen binnenkort wel 1000 euro, zo is dit beloofd door de VVD! (Ik hoor steeds meer mensen hierom vragen, erg grappig….)

Er zijn ook Kringkoop winkels met een witgoed afdeling. Hier kun je ook voor minder geld een tweedehands product kopen. Verder zijn er de internetsites en kranten advertenties. Je kunt bewust een hoop geld besparen door tweedehands te kopen.

Tip: zet je advertentie op Facebook! Ik zie steeds meer mensen die hun spullen op Facebook zetten. Zo blijft het ook in je vriendengroep!

Het is deze week de week van de armoede. Op de televisie is hier ook aandacht voor. Wat is armoede? Voor de een is armoede dat hij geen nieuwe televisie kan kopen en voor de ander is armoede dat hij van 5 euro per dag moet rondkomen. En armoede in Afrika is weer anders dan armoede in Nederland. Of is armoede, je hand ophouden bij de EU? En wat is het verschil tussen nieuwe en oude armoede? Ik zou er bijna moe van worden.

In ons huidige Nederlandse klimaat kunnen de mensen amper nog sparen. Ga maar eens boodschappen doen, elke keer schrik je toch weer even bij de kassa. We zitten in een moeilijke tijd.

Aan de ene kant is uitgeven, dus consumeren, goed voor onze economie. Maar je moet het geld wel hebben om te consumeren!

Wat mij opvalt zijn de grote verschillen in Nederland.  Ik kom mensen tegen met niets en mensen met alles. En ze geven elkaar altijd de schuld.

Kunnen we niet gewoon een 0 erbij zetten op onze euro bankbiljetten? In Zimbabwe hebben ze papiergeld beschikbaar in 100, 500, 1.000, 5.000, 10.000, 20.000, 50.000, 100.000, 200.000, 500.000, 1 miljoen, 2 miljoen, 5 miljoen, 10 miljoen, 50 miljoen, 250 miljoen, 500 miljoen, 5 miljard, 25 miljard, 50 miljard, 100 miljard dollar en 100 biljoen dollar (100.000.000.000.000).

Staat ook weer armoedig op zo’n eurobiljet………………………

 

 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

MD8M

Please type the text above:

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>