Alles is familie en wie is Pinokkio

Na eerst onze eigen familiezaken doorgenomen te hebben toog ik met een vriendin naar de bioscoop voor de film: alles is familie. We waren benieuwd of de film onze eigen belevenissen zou overtreffen. Ha, ha, nou niet helemaal dus! Wij dachten beiden dat het over geruzie over geld zou gaan, maar dat was niet het geval. Kim van Kooten mag ons altijd schrijven voor ideeën voor nog twee goede films.

Er zaten bijna alleen maar vrouwen in de bioscoop. Het tranen in de ogen krijgen gehalte in de film was zeer hoog, dus dat zegt genoeg. Voor zover je uit de film een boodschap wilt halen, dan waren wij het samen eens over de volgende boodschap. Sommige dingen komen gewoon op je pad en je kunt er iets mee doen of niet. Het gaat erom of je gelukkig bent. En wijk eens af van het bestaande pad en luister naar je gevoel. Als iemand een andere boodschap heeft meegekregen, mail mij gerust.

Wij vonden het een zeer goede film en voor vrouwen een bewuste aanrader. Mannen kunnen erheen gaan op eigen risico.

En dan was er nog Griekenland. We gaan er weer geld naar toe brengen. Een kind zei tegen mij: we kunnen  toch gewoon allemaal 10 euro naar de regering toe brengen, dan is het toch opgelost? Ik voorspel een ministerspost voor dit kind, denkt nu al in oplossingen!

Maar steeds wordt Rutte vergeleken met Pinokkio, dus wie is dan ook alweer Pinokkio en wat was het sprookje?

Het sprookje komt uit Italië en is geschreven door Carlo Collodi. De schoenlapper Gepetto snijdt uit een stuk pijnboomhout een pop die tot leven komt. Hij noemt hem Pinokkio en stuurt hem naar school, maar de houten jongen houdt meer van spelen en avontuur. Door zijn naïviteit raakt Pinokkio steeds in de problemen, maar gelukkig krijgt hij hulp van een goede fee. Als Pinokkio liegt dan gaat zijn neus groeien. Als hij zijn leven gebeterd heeft wordt hij een echte jongen van vlees en bloed.

Ik geef even de Nederlandse versie.

Het sprookje komt uit Nederland en is geschreven door Ingrid Verburg. De VVD achterban snijdt uit een stuk pijnboomhout een pop die tot leven komt. Ze noemen hem Pinokkio Rutte en zetten hem op de positie van minister- president van Nederland. Door zijn naïviteit raakt Pinokkio Rutte steeds meer in de problemen, maar gelukkig krijgt hij hulp van de EU, het IMF en de ECB. Als Pinokkio Rutte liegt dan zegt hij sorry, had ik niet zo bedoeld. Als hij iedereen 1000 euro heeft gegeven en geen geld meer aan Griekenland geeft en stopt met nivelleren, dan heeft hij zijn leven gebeterd en wordt hij weer Mark Rutte van vlees en bloed.

Voor alle duidelijkheid: sprookjes bestaan niet, maar dromen mag.

 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

HMksBs

Please type the text above:

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>