Jankdag of niet?

An sich is ook weer uit de mediastal getrokken, geen idee of het verhaal an sich waar is. Ik lees het en hoor het af en toe weer voorbij komen. We weten het niet hoe de wereld op zich is, we weten alleen de wereld zoals die door mijn ogen is, heerlijk. Ik had het afgelopen week nog, een verhaal waarvan je denkt is het waar of niet. Noem het achterdochtig, ik wilde toch weten of iemand het kon bevestigen, lol. Volgens mijn filosofiedocent werd het begrip, das Ding an sich, bedacht door de allang overleden Duitse filosoof Immanuel Kant. Ik vind kladderadatsch van Marx ook een leuke. Kladderadatsch was de titel van een Duits politiek-satirisch en humoristisch weekblad, ineengestort vroeger… Gelukkig zijn er ook bladen die blijven bestaan. Griekenland heet ook wel de bakermat van de filosofie en als ze dus ergens weten wat nadenken is dan is het daar. Het zal mij benieuwen waar het land straks mee gaat komen, of ze meekomen of dat ze er vanaf komen en of ze ermee wegkomen, net hoe je het bekijkt en langs welke weg en door welke ogen. Gaat er ook nog iets van geld naar Europa terugkomen is nu al zo achterhaald …

Vandaag de leukste blauwe dag van het jaar en de pret erin houden. Iets wat iemand een keer verzonnen heeft als jankdag hoeft niet waar te zijn. Ik heb erg gelachen om een berichtje van iemand die zat te bellen in de trein over de gaswinning in Groningen en iemand kon het gesprek volgen en vervolgens kwam het in het nieuws. Leuk gevalletje van niet bewust zijn van… Ik had het ook een keer en tot hilariteit van mijn gezelschap ging ik na het gesprek naar de persoon toe. Zij reageerde heel begrijpend en was zich er wel bewust van dat de halve bus kon meeluisteren met het gesprek. Ik vroeg toen om mij iets meer te vertellen van wat zij deed en ik kreeg alle informatie. Zo kan het dus ook en het zijn grappige dingen in het leven.

Ook grappig dat het best leuk is om af en toe te blijven staan voor een groen stoplicht. Laatst zag iemand voor mij niet dat het groen was en ik besloot om eens niet te gaan toeteren of te gaan gassen maar om te genieten van de dingen om mij heen. Eigenlijk was dit best leuk. Gaat het vandaag op mijn blog nog ergens over? Nou nee, ga er een leuke dag van maken vandaag en trek een vrolijke blauwe broek aan of zoiets.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

uF9wZ

Please type the text above:

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>