Ziet Tsipras de handen?

Ook leuk zijn de toestanden in Griekenland… Toen ik afgelopen weekend zo bij de dak-en thuislozen stond in de eetzaal en de mensen eens opnam gingen de Griekse verkiezingen door mijn hoofd. Ik stelde mij voor dat ik voor de mensen ging staan en dan zou gaan zeggen dat als ze op mij zouden stemmen dat ze nooit meer op straat hoefden te leven. Of dat ik voor een groep huishoudelijke hulpen zou gaan staan en zeggen dat alles goed komt als ze op mij zouden gaan stemmen. Of voor al het personeel van alle failliete winkels dat ze als ze op mij zouden gaan stemmen dat ze dan hun banen weer terug zouden krijgen. Of voor alle studenten en dat er leraren genoeg zijn om hun voor een klein bedrag onderwijs te laten volgen. Zijn mensen echt van die kuddedieren dat ze zoiets dan zouden gaan doen? Zonder te vragen hoe je dit dan voor elkaar gaat krijgen? Beseffen mensen echt niet meer dat als je op een poppetje stemt er ook zoiets als een plan zou kunnen zijn? Dat iemand het alleen niet kan en dat er een samen voor nodig is? Mensen met vakkennis en hart voor het land en de inwoners. Als ik de Grieken was dan zou ik twintig leegstaande panden vorderen en daar per probleem een groep met ervaringsdeskundigen inzetten, mensen vanuit het vakgebied en van hoog tot laag. Ook wat mensen van erbuiten want die kunnen nog wel eens een fris blik opentrekken… Allemaal tafeltjes en whiteboards en ga samen bedenken en opschrijven hoe het volgens jullie wel kan. Deur op slot en pas eruit komen als er een plan is. Dan heb je twintig plannen die je gaat uitvoeren. Kan het zo makkelijk zijn? Blijft natuurlijke dat rottige geld, als je dit nou eens wegdenkt en van niets uitgaat? Volgens mij kan het wel, samen. Ik ben benieuwd of Tsipras de uitgestoken handen van de bevolking samen met anderen kan gaan vullen. En accepteren de mensen minder van alles voor meer geluk op den duur? Wat is er niet en wat hebben we wel en waar worden de mensen blij van. Rare ideeën gaan er dan zo door je hoofd heen bij de dak-en thuislozen…

Ik heb trouwens bij de dak-en thuislozen veel geleerd en ook dat je dus best een bekertje koffiemelk kunt leegdrinken als er geen melk voorhanden is… Als je dorst hebt dan lust je alles. Net zoals bij onze Voedselbank proberen ze het zero-tolerance beleid. Als je gedrag vervelend wordt dan zijn er consequenties aan verbonden. Hulpverlening anno 2015… Het is nodig en toch hoor ik bij 80% alleen een schreeuw om hulp. Wie helpt mij en waarom kan niemand mij de juiste hulp geven? In Nederland, in de hele wereld, allemaal handen die vragen om hulp. Heel veel handen, ze zijn niet meer te tellen op deze aardbol en ze zijn niet meer te pakken allemaal. Loslaten doet soms pijn.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

89lI2

Please type the text above:

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>