Amaryllis

Met het de training voedselveiligheid nog vers in het brein, ik was gisterenochtend in het restaurant van een ziekenhuis in Amsterdam samen met mijn vriendin. Een onverpakt croissantje met kaas voor 3,75 euro en dan mag je toch wel verwachten dat ze kunnen vertellen of het allergische reacties kan veroorzaken, lol. Ik was te moe om de vraag te stellen en mijn vriendin ook na de bestraling. Ik snap trouwens al die foto’s of teksten op pakjes sigaretten niet, neem een klas een keer mee naar dit ziekenhuis en voor altijd genezen, zou je denken. Ik kreeg een uitleg en in het nu is alles toch wel knap. Op een beeldscherm stonden al haar gegevens en zelfs de standen van de steunen op het ligbed van de vorige keer stonden in de computer. Zo ligt iemand binnen korte tijd al klaar voor de behandeling. Laserstralen, mooie groene stralen en Einstein, denk je vast niet als je daar ligt… Ook een mooi schrijven op de muur daar, over een appelboom en blauw licht. Wel een beetje gelachen nog en gelukkig is er weer iemand die haar en het gezin een beetje gaat helpen met wat dingen. Hoe zot kunnen dingen soms lopen.

Later weer door naar de Voedselbank en natuurlijk zo voorspelbaar… De bus ging open en wij natuurlijk als kleine kinderen expres niezen boven de kratten. De grappen waren weer niet aan te slepen. Toevallig hadden wij ook een nieuwe cliënt met allergieën en we konden de boel dus mooi uitleggen, waar zo’n training al niet goed voor kan zijn. Het bracht mij wel tot de vraag: waarom krijgen mensen wel een halal voedselpakket en geen glutenvrij voedselpakket? Wat is het verschil tussen iets niet eten vanuit geloofsovertuiging en iets niet eten vanuit gezondheidsrisico’s? Je kunt je weer suf denken over zoiets. Waarom de een wel een speciaal pakket en de ander niet? Het is gewoon geen doen om voor iedereen een op maat gemaakt pakket samen te stellen en wij noemen het dan ook maar een pakket met vlees of een pakket zonder vlees. Ruilen en doorgeven van artikelen mag. Wij geven iets en het is aan de ontvanger om er mee te doen wat hij of zij wil. Ja, ik ben uitgedacht en weer door, hoppa. De Voedselbank certificering brengt een hoop pret met zich mee en ook voordelen. Ondernemers zijn nu meer genegen om voedsel te doneren omdat zij weten dat wij er bewuster mee omgaan.

Ik schreef eerder deze week over Heidi en Geiten-Peter en toevallig hadden wij Amaryllissen om uit te delen. De naam Amaryllis komt uit de Griekse mythologie. Amaryllis was een verlegen meisje dat verliefd werd op de herder Alteo. Ook een mooi verhaal en als de bloem uitkomt dan zal je liefde beantwoord worden, lol. De bloem is ook een symbool voor succes na een gewonnen strijd. De cliënten vonden de bollen zonder bloem al leuk. Misschien komen ze over dertig dagen wel met een nieuwe liefde bij de Voedselbank, lol.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

8J2H

Please type the text above: