Hamertje graag

Het belooft weer een prachtige dag te worden vandaag met veel vreemde geluiden, geen carnavalsoptocht voor nodig. Er is weer een week om en wij hebben gelachen, zeker… Ik heb zelf erg gelachen om de kop boven een artikel, burgemeester timmert woning dicht. Ik zag de beelden al voor mij, van een burgemeester van het volk die eigenhandig met een hamer een pand aan het dichttimmeren was. Ik zag de stropdas al tussen hamer en spijker zitten… En dan bederven ze weer je plezier met de eerste zin onder de kop, de burgemeester heeft vandaag een woning laten sluiten. Geen wonder dat er steeds meer mensen in hun verwarring vreemde dingen gaan doen, lol. Je kunt mij dan echt wegdragen na zo’n bericht, sterker nog, ik kan hem niet eens aflezen door de tranen van het lachen in mijn ogen.

En ik kreeg nog mooiere beelden voor mij. Ik zag mijzelf al voor de Voedselbank flessen wijn gaan kopen van zo’n 130 euro en die dan gaan declareren en vervolgens de flessen met mijn team gaan leegdrinken, hik. Of met alle vrijwilligers uit eten gaan en dan de bon al hikkend declareren bij de administratie. Of een paar setjes lingerie van het duurste merk aanschaffen onder het mom van wij hebben het zo koud bij de uitgifte en declareren die bonnen, hik. Na een tijdje gaat dit natuurlijk opvallen en dan ga ik gewoon zeggen dat iedereen het opblaast, hik. Niets aan de hand, hik, gewoon mij in mijn functie laten zitten, hik. Iedereen doet het, hik, zelfs mensen met voorbeeldfuncties, hik. Eerlijke mensen bestaan niet, hik. Ik zal het nooit meer doen, hik. Ik zou er zo een leuk filmpje van kunnen maken. De realiteit is als wij met het team uit eten gaan dat wij dan zelf de rekening betalen en met feestjes zelf hapjes en drankjes hebben van overbodige artikelen en dat wij onflatteuze bodywarmers moesten aanschaffen tegen de noodzakelijke kou. Hoe mooier hadden wij het toch kunnen maken, lol.

Wat erg mooi was afgelopen week dat was een groeps-chat. Geen opsporingsprogramma op de televisie meer voor nodig in het nu, alles te volgen via de chat! Een oud collega ging samen met haar man en adoptiezoon op rootsreis naar Haïti. Alles te volgen via de groeps-chat en wat ontzettend mooi dat je dan een foto krijgt waarop hij samen met zijn eigen biologische moeder en vader staat. Petje af voor deze adoptieouders die er werkelijk alles voor doen om hun zoon een toekomst te geven. Nederlandse mensen doen daar goed werk met Stichting Naar School in Haïti. Er gaan daar inmiddels ruim 1000 kinderen naar school en zo hebben zij kans op een beter bestaan. Als je dan een foto ziet van een klein kindje met bijna niets aan bij een hutje dan zijn wij hier zo rijk. Ook mooi dat je dan een school ziet waar de leerlingen allemaal beginnen met het Haïtiaanse volkslied. Misschien ook iets om hier in te gaan voeren? Uit volle borst elke ochtend het Wilhelmus, ik zie al een Kamervraag aankomen en ik hoor de hamer al, lol.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

MNOJKn

Please type the text above: