Zo help je elkaar

Leuke dingen doen en na een ochtendje werken gisteren op naar een collega. Zij vertelde mij laatst dat zij postzegels leuk vond en albums had. Ik bedacht toen dat er bij mij nog twee albums in de kast lagen van heel lang geleden. Ga ik nog blij worden van die albums? Nee en dus hoppa weg ermee en naar iemand die er wel blij van gaat worden. Het is allemaal zo simpel… Bij haar aangekomen scheen de zon en dus naar buiten en ik kreeg koffie en chocoladekoekjes. Een mooie ruil toch? Ik vernam later nog dat er postzegels in de albums zaten die zij niet had, erg leuk. Zo heb ik de afgelopen week van iemand anders een Senseo apparaat gekregen, de mijne was al enige tijd stuk en net zolang gewacht tot iemand er een over had. Niet dat die koffie nou zo heel erg lekker is, voor een bakkie in de ochtend of avond is het handig. Ik blij en weer koffie. Later in de middag naar een oudere man gegaan waar ik al een goede band mee had toen ik nog bij hem werkzaam was. Gezellig samen naar het tuincentrum gegaan om wat spulletjes voor hem te kopen. Wel grappig om dan alles te benoemen voor hem omdat hij nog maar 10% ziet. Hij hoorde water en er stond een mooie rotspartij met leeuwen en planten en dan ga je die dus beschrijven aan hem en hem laten voelen aan de rots. Mensen staan er niet altijd bij stil met uitjes met mensen die slecht zien of weinig zien. Zo was hij mee geweest met de lichttoer in Amsterdam, gezellig maar hij zag weinig natuurlijk. Bij de Rembrandt in het Rijksmuseum was het te donker voor hem en hij zag het doek niet. Mensen staan er vaak niet bewust bij stil wat de nadelen zijn van slecht zien. Je zal hem overigens niet horen klagen, iemand die blij is met wat hij nog wel heeft en waar hij van geniet. Mooie man en helemaal happy met zijn vriendin in hetzelfde huis, geweldig allemaal, negentig en happy! Al met al een leuk dagje weer.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

O3UF0g

Please type the text above:

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>