Nieuwe winden maken…

Op veel plaatsen ging het afgelopen weekend het licht even uit. Een uurtje het licht uit tegen de opwarming van de aarde. Ik had het geluk dat ik er niet aan mee hoefde te doen omdat ik er op vrijdag al aan had deelgenomen. Ik had toen al bijna twee uur doorgebracht zonder stroom dus ik ben eigenlijk voor volgend jaar ook al klaar. En als ik daar alle andere stroomstoringen ook nog eens bij optel dan zit ik de komende drie jaren gebakken. Ik kreeg het afgelopen jaar veel geld retour omdat ik zo weinig elektra en gas had verbruikt, tja als je niet veel bezit kun je ook niet veel verbruiken, heerlijk. Je helpt de opwarming van de aarde ook niet door een uurtje het licht uit te doen. Je kunt het licht eigenlijk beter aan laten dan zien iets meer mensen misschien ergens een oplossing voor… Er was de afgelopen week ook nog iets over windturbines in zee. Ik begrijp nog steeds niet dat ze toeristen de oude molens laten zien. Over een tijdje hebben wij zoveel van die nieuwe saaie witte windturbines dat het de molens laten zien in het nu gaat worden. Kunnen we die dingen in de Noordzee voor de kust dan wel in rood en wit en blauw spuiten? Zien de vliegtuigen ook waar Nederlands grondgebied is? O nee we zijn Europeanen en Europa is bedacht voor de vrede en dus blijven de windturbines wit, meegaan in het nu. Gelukkig zien de toeristen in de zomer door de smog de windmolens niet en bij zeemist ook niet. Ik vroeg mij nog af of de windturbines orkaan bestendig zijn. Je zult met alle weersveranderingen toch raar staan te kijken als je een wiek in je tuin in Noordwijk krijgt. En van de wind kun je niet leven kan ook de prullenbak in. Met een windturbine in zee daar vaart menigeen wel mee, is beter in het nu…

En dan hadden we nog de klok die vooruit ging, de zomertijd en energie besparen. Ik stel voor om eens een keuze te gaan maken. Of windturbines in zee of rommelen met de klok. Wat zeggen de geleerden? En nog iets heel anders, een kerkdienst tussen de koeien in de stal bij gebrek aan kerk. Wat een sof om dit nu pas te bedenken. Al die tijd werd de kerststal naar de kerk toe gebracht terwijl het dus andersom de bedoeling was, te leuk…. Misschien dat je zelfs wel meer mensen naar de kerk gaat krijgen in de boerderij. Geen verwarming nodig want de dieren houden je warm, geen hosties nodig want die bakt de boerin zelf van bio brood, geen koude kerkbanken en wel warm stro, geen wijn maar melk in de drinkbekers en vers van de koeien en bedenk zelf wat je allemaal kunt doen in de hooiberg. De stroom die nog wel nodig is die maakt de windturbine op het erf en vier wieken en het kruis in de lucht is er ook. Ik zie de eerste uitvaarten ook al voor mij op de boerderij, land genoeg om mensen te begraven. Een tractor met kar en de kist op de kar. Paarden voor de kar is meerprijs. Mensen kaplaarsjes aan zodat ze niet in de stront van de koeien stappen. Geen melkmelkquota maar een begraafquota. Na de uitvaart een bijeenkomst met koffie en eigengemaakte producten in een leegstaande stal op de boerderij en klaar. Het kan allemaal…

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

PIusTp

Please type the text above:

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>