Voedselbank Donderdag

Vandaag is het Witte Donderdag en het heeft iets te maken met een mooi oud verhaal en een laatste avondmaal. In het nu is het vandaag Voedselbank Donderdag, ook een avondmaal in het voedselpakket van nu. Een voedselpakket uitdelen voor de mensen die het even nodig hebben in onze samenleving. Wel fijn dat de kerk de Voedselbank donderdag ook steunt met het doneren van paasbroden. Mijn vriendin was de afgelopen week nog getuige van hoe twee mensen aan het ruziën waren om de laatste paastakken in een winkel. Waar mensen zich al niet druk om kunnen maken in hun verwarring…  Je loopt een willekeurig bos of plantsoen in en je raapt een mooie tak op van de grond en hangt hem vol met prullaria en klaar…

Wat ik zelf erg opvallend vond was een nieuwsbericht over een brand en dat de dierenambulance een konijn had gered. Ik denk dan, invloed van de PvdD in ons land? Ik wil wel graag zo voor de naderende paashaas en konijn dagen lezen hoe het met het konijn is afgelopen. Je hebt na een incident dagen later wel eens van die berichten over slachtoffers die alsnog het ziekenhuis uit zijn gekomen. Gaan we echt naar een tijd toe dat er een extra nieuwsbericht gaat komen dat een dier ontslagen is uit de dierenkliniek? Een van mijn vriendinnen heeft ook een huiskonijn dus ik kan mij inleven hoe het zou voelen als je konijntje met een brand naar het dierenziekenhuis moet. Ik had vroeger ook konijnen en ik was in tranen als er weer eens een weg was uit zijn hokje. Hoe gaat het dus met het konijn en misschien in het nu kan iemand een Facebook actie opzetten om anders een nieuw konijn te kunnen kopen?

En volgende week is er een Algemeen Beschaafd Nederlands Debat over de welles en nietes situatie van de bank van alle Nederlanders. Of bonussen beschaafd zijn en bla die bla die bla. Ik zie de problemen allemaal niet zo. Als je in je gewone werk je best hebt gedaan dan krijg je met Pasen een paasbrood en met Kerstmis een kerstbrood en af en toe een aardigheidje. Het gaat er toch om dat je werk leuk is…?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

YaQh

Please type the text above: