Gewoon omdat het nodig is…

Een berichtje van een vriendin dat haar badkamer in de opknap was en dat het bad eruit ging. En zo kwamen we op het idee om het bad voor de Stopera neer te zetten en te vullen met brood en een dekentje. Hebben wij weer een bijdrage gedaan aan brood, bed en bad. Misschien een leuk idee om alle overbodige badkuipen uit Nederland zo te vullen en op een plek neer te zetten. Zo met het oog op Koningsdag een leuke wedstrijd aan vastknopen van wie heeft de mooiste badkuip en je hebt weer pret. Het is buitengewoon jammer dat het carnaval al voorbij is, ik had een badkuip met wielen in de optocht mee laten doen. Wat een land en wat een mensen… En de Voedselbank van Amsterdam krijgt misschien subsidie minder, hoppa. Nog een bad extra nodig om geld in te zamelen, gewoon omdat het nodig is… Uitgeprocedeerde asielzoekers worden straks gewoon op straat gezet in plaats van uitgezet en dus niet in bad gezet. Ik snap nu waarom veel bruggen gerenoveerd of vernieuwd werden in Nederland, de oude bruggen voldeden niet meer aan slaap-onder-eisen van 2015, vooruit gekeken, gossie.

Nog meer pret bij onze Voedselbank om de paashazen en andere paasspullen. Het doet wel iets met je brein want ik begin al te denken dat het aanstaande zondag Pasen is en maandag tweede paasdag. Ik ga Koningsdag over twee weken vieren dan klopt alles weer. De overproductie van de paashaas in Nederland en om verspilling tegen te gaan geven we ze aan de Voedselbank. En dan de goedbedoelde pakketten met pasta producten van een loterij. Je zult maar met vier loten meespelen en vier pasta pakketten winnen. Ik kan geen pasta meer zien ondertussen en kan die loterij niet eens wat broodprijzen weggeven. Kunnen we er wat badkuipjes mee vullen, ook leuk. En ik heb angst en angst mag je best benoemen, is niet erg, helemaal niet erg, als je er maar niet in blijft hangen. Ik ben bang voor het schoolontbijt van vandaag, slaap er slecht van en droom van potjes jam en broodjes die over zijn omdat de rekenlerares ziek was bij de bestelling doen. Ik droom van een bestelbus die volgende week bij onze Voedselbank komt aanrijden en dat de deuren opengaan en er restanten van schoolontbijtjes in de kratten zitten. Gelukkig bijna weekend, even bijkomen, gewoon omdat het nodig is…

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

d7wW

Please type the text above:

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>