Maria Magdalena, beperkt en verzekeringen

Gisteren was ik ergens in een tent in de kou, schrijf ik morgen een stukje over. Daar kwam ook ter sprake Maria Magdalena. Met als gevolg dat nu de hele tijd het liedje van Sandra in mijn hoofd zit, kun je wel eens hebben.

I’ll never be Maria Magdalena
You’re a creature of the night
Maria Magdalena
You’re a victim of the fight, you need love
Promise me delight
You need love

Bij toeval kwam ik erachter dat Dries Roelvink vroeger ook eens een versie van Maria Magdalena heeft gemaakt. Voor welke van zijn 200 vrouwen hij dit heeft geschreven weet ik niet. In ieder geval gaat zijn liedje over een vrouw in Spanje en niet over vrouwen uit bijvoorbeeld postcode 1012. Afijn, mijn Maria Magdalena van vandaag had meer met de bijbel en het geloof te maken.

Ik sprak van de week over gehandicapten. Vandaag de dag noemt men dit liever mensen met een beperking. Heb ik toch een klein beetje moeite mee, want hoe noem je dan de pubers die de grensrechter in elkaar sloegen? Ik noem dit namelijk mensen met een beperking. En je hebt goede beperkingen en slechte beperkingen, is een ruim begrip. Dus ik blijf toch maar een gehandicapte een gehandicapte noemen.

Er zijn natuurlijk wel veel soorten beperkingen. In het voetbal bijvoorbeeld. Je kunt daar partijdig zijn, aan match fixing doen en kinderen invoeren voor club belang van onder de 16 jaar. Als je niet tot de bovenstaande groep behoort dan ben je weer beperkt omdat je hier niet bij hoort. Snappen jullie het nog?

En als je al die jaren bewust verslaggeving hebt gedaan van de wielersport en je hebt nooit gezien dat er doping werd gebruikt en dat er wedstrijden werden verkocht, dan noem ik dat niet beperkt maar gewoon heel erg stom!

Vandaag ben ik erachter gekomen dat zoals de Heer u vergeven heeft, moet u elkaar vergeven. Best ingewikkeld. Net zoiets als zand erover?

Geen zand over de assurantiebelasting! Per 1 januari 2013 gaat de assurantiebelasting omhoog van 9,7% naar 21%! Met deze verhoging wordt de verzekering dus duurder, veel duurder! Niet over alle verzekeringen hoef je assurantiebelasting te betalen. Zorg, uitvaart, levens en ongevallen verzekeringen zijn uitgesloten. Het is dus verstandig om dit jaar al je verzekeringen nog af te sluiten en te kiezen voor een jaarbetaling.

Het is ook goed om zelf bewust je verzekeringenpakket weer eens door te nemen. Je kunt ook voor teveel dingen verzekerd zijn of het kan ergens anders goedkoper. Bij nieuwe auto’s heb je bijvoorbeeld ook vaak de mobiliteitsgarantie. En als je de auto in onderhoud doet bij de garage dan loopt deze garantie jaren door. Je hoeft dan ook niet nog eens lid van de wegenwacht te worden, dat is dubbel! Helaas loopt een lidmaatschap van de wegenwacht van jaar tot jaar, dus opzeggen is nu te laat.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vwZscF

Please type the text above: