Allemaal anders

Ik denk ook veel over het weer, er is iets met het weer. Ik sprak tegen een vriendin dat het net lijkt of de kracht van de zon minder aan het worden is, anders. Zij komt al jaren op Aruba en andere eilanden daar en vroeger zag ze nooit gras en nu staat het hoog. Ook in delen van Europa lijkt het kouder te worden en als het warm is dan is het extremer aan het worden. De wind heeft er ook mee te maken en de zeestromingen. Volgens mij worden zelfs de mensen anders en zo denk je weer eens wat heen… Mensen die vanuit warme landen hier komen wonen of tijdelijk komen werken die hoor je altijd over dat het bij ons zo koud is. Verwarming op 25 graden, kost trouwens ook heel veel… Ik vraag mij wel eens af  hoe lang het dan zal duren voordat het lichaam zich heeft aangepast aan een land. Veel mensen worden juist ziek of krijgen gewrichtsklachten in een ander land of ze gaan juist bewust naar een ander land voor minder klachten, kan ook. Ook het eten heeft invloed, als je altijd rijst at en opeens overgaat naar een land met een overvloed aan artikelen in de supermarkten met alle kleurstoffen en andere nummers erin, wat doet het met het lichaam? Interessant om over na te denken allemaal. Zo lig ik nachten wakker of mijn Nederlandse lichaam bestand zal zijn tegen de chloorkip… en pret… En hoeveel chloorkippen kun je eten na een duik in een zwembad met chloor, is er dan sprake van een overdosis? Te leuk weer allemaal… En er is hier een heuse legaliseer strijd gaande over drugs. Is het niet de chloorkip die het land verdeeld dan is het weer de drugsmarkt. Ook hier, wat doet het met je lichaam allemaal en met de kennis van later zullen we het dan pas zeker weten. In ons land zijn de vrolijkheidspillen zo in het nu, goedkoper dan alcohol en geen roze bril meer nodig. Hele kantoorafdelingen draaien erop, waar vroeger de flessen drank in de bureauladen lagen liggen nu de pillen. En als je het leven niet meer ziet zitten dan zorgt de pil voor vrolijkheid. Het blijft dan toch raar dat als iemand bewust euthanasie wil dit niet mag met een pil en als iemand verder wil leven en vrolijker wil worden je dan wel een pil mag nemen. Ik zie weinig verschillen? Als we nou alles eens vrij geven, hoe zou de wereld er dan gaan uitzien? Misschien wel heeeeeeel erg vrolijk! Nog meer schrijfpret voor mij in deze waanzinnige allemaal anders tijd…

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

Wfkq9D

Please type the text above:

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>