Hal en markt

Het was gisteren een op reis dag en zo kwamen wij uit in Rotterdam. Iedereen was erg enthousiast over de Markthal en dus met de trein naar Blaak en zoeken naar de Markthal. Gewoon een modern gebouw op een plek gepropt tussen andere moderne gebouwen, woningen en hal erin en klaar, yuppiejajee. Ik dacht dat er met de hand mooie beschilderingen zouden zijn aangebracht en het waren gewoon printjes! Afijn, als eerste met de lift naar de parkeergarage om de groene en rode lampjes te bekijken. Een groen lampje geeft aan waar een lege plek is. Waarop mijn vriendin terecht zei: “hoeven de mensen nog minder na te denken.” Ik maak hem dan altijd nog iets leuker en zeg gewoon dat de mensen dus steeds stommer gaan worden… Dikke pret in de parkeergarage, zeker. In de hal was de kokosnoot hilarisch, zonder schil en dan de tekst erbij dat wij hem al voor u klaar voor gebruik hebben gemaakt. Allemaal leuk en aardig, de mensen kunnen straks zelf niets meer… Twee heerlijke broodjes gekocht en buiten op de trap opgegeten. Er was even verderop een markt buiten en tot onze grote hilariteit kwamen er mensen langs vanuit de Markthal en de een zei tegen de ander: “en dan gaan we nu naar de echte markt.” Het werd de spreuk van de dag en wat een pret. Wij ook naar de echte markt en erg gelachen en samen vijf euro korting bedongen op een jurkje daar. Nog even stilgestaan bij een kraampje met boeken van Pim Fortuyn. Ik kon hem in gedachten zien lopen door Rotterdam en ik vroeg mij af wat hij van de Markthal had gevonden. In Rotterdam wat hondjes gezien met kleding aan, hele joggingpakken hadden ze soms aan, grappig en zouden de hondjes het ook grappig vinden? Lekker door de stad gelopen en het nieuwe Centraal Station vonden wij erg mooi. De poortjes allemaal dicht en daar werden wij blij van. Niemand is blij met de toeslag op treinritten, bewust van geworden. Een leuk ouder stel die ook niets meer van het reizen begrepen, ze deden het wel en waren al vaak verdwaald, humor in de trein. De dagkaartjes die je met aanbiedingen bij bijvoorbeeld de drogist kunt kopen om een dag met de trein of in combinatie met het openbaar vervoer te reizen zijn zo 2015. Ze zijn duidelijk en iedereen snapt ze, van jong tot oud. Het kan allemaal zo simpel zijn… Van modern Rotterdam terug naar oud en modern Amsterdam en bij het Leidseplein een hapje gegeten. En de Nijntjes bij het Museumplein ook nog even gezien, te leuk. Een heerlijk dagje zo als toerist in eigen land…

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

quH6p

Please type the text above:

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>