Op een mooie zoveelste feestdag…

Wat een zonnige dag was het gisteren, je snap dan toch niet dat mensen zeuren op zo’n dag. De avond ervoor keken mijn vriendin en ik al naar de lucht en zij sprak: “we krijgen nachtvorst.” Ik beaamde dit en je hoeft niet gestudeerd te hebben voor weervrouw om soms dingen te zien en aan te voelen. Ergens rond 1880 was er twee keer nachtvorst in juni, de oogst van de ouders van mijn oma werd toen in een klap waardeloos. Dingen van vroeger komen altijd weer eens langs, ook nachtvorst… Iets anders, er gaan wat vestigingen van het UWV dicht en dus moeten mensen iets, ja iets, verder reizen om naar het UWV toe te gaan. Ze kunnen dan gratis met het OV kwam er ergens voorbij. Als ik twintig kilometer zou moeten fietsen voor een gratis maandsalaris dan zou ik nu al op de fiets zitten. Ongelofelijk dit gepipapamper in eigen land. Het zou zo simpel kunnen zijn door in elke woonplaats een alles onder een dak te hebben, alle instanties aanwezig onder een dak waar de mensen 24 uur per dag met al hun hulpvragen terecht kunnen. En zo denk je weer eens wat heen en ook over mensen die bewust hun nek uitsteken voor positieve verandering met de angst dat hun hoofd eraf gaat. Helden zijn het, zeker. Ik kwam ook nog langs een kermis en daar stond een groot bord met de terreinregels erop. Misschien nog even de mensen laten tekenen alvorens het terrein te betreden, net als de voorwaarden die je te pas en te onpas in twintig A4′tjes voor je neus krijgt? Mensen hebben regels nodig, niet te veel, gewoon zoals op het bord of op een A4′tje.

Ik heb door mij uit te spreken bij onze Voedselbank ook verandering in beweging gezet. Bij een vergadering met voorzitters van de Voedselbanken in Noord-Holland bleken zij tegen dezelfde dingen aan te lopen als mijn persoontje. Mensen denken recht te hebben op… enzovoorts. Vanuit Purmerend kwam een mooi A4′tje met wat handvatten en regels voor voedselbankcliënten. Binnenkort hebben wij een werkgroep waarmee we gaan inventariseren wat er aan de hand is en hoe we dingen kunnen verbeteren. Ik vind het erg leuk om hier over mee te denken. Het zou mooi zijn als het werk van vrijwilligers er leuker door gemaakt kan worden. Er kwam ook beveiliging ter sprake, ik ben er geen voorstandster van. Dat wij al handhaving nodig hadden bij onze Voedselbank was al een triest dieptepunt. Legio mensen in Nederland en andere landen lopen met beveilig rond en ik vind het triest, heel triest dat het nodig is. Als je geen haat zaait en gewoon ergens een visie over hebt en een positieve verandering wilt doorvoeren dan zou je geen beveiliging nodig moeten hebben. Het gedrag van mensen, alles valt en staat ermee. Je hoeft niet perfect te zijn, wel bewust te zijn van je eigen gedrag waar dan ook ter wereld. Ik ga er morgen nog even over door op een mooie zoveelste werkdag.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

yr1k

Please type the text above:

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>