Petitie en vooruitgang

Ik vind vooruitgang prachtig en vooral als het echt toegevoegde waarde heeft. Om de wereld beter te maken en niet vooruitgang die alleen wordt opgezet omdat het zo lekker geld binnenharken is. Iemand met een mooie bijdrage aan de samenleving mag van mij best rijk worden en als het verdiende geld dan ook weer voor nog meer de wereld beter maken wordt gebruikt dan gaat mijn petje af. Ik heb er al eerder over geschreven, vooruitgang kan ook te snel gaan. Mensen kunnen of willen bewust niet mee. Die laatste groep is aan het toenemen, mensen stappen bewust uit de malle molen van de vooruitgang. Voor zover ik het kan overzien speelt hierin ook mee dat mensen het niet meer leuk vinden om iets opgedrongen te krijgen. Geen referendum en geen vrije keuze begint een beetje averechts te werken. Hebben we een referendum gehad over betalen met de mobiel? Krijgen we een referendum over het afschaffen van contant geld? Allemaal van die dingen… Petities worden opgezet en na het behalen van alle handtekeningen aangeboden in Den Haag of bij gemeente. Het grappige is dat als er een goede oppositie zou zitten in Den Haag je zelf geen petities zou hoeven te gaan opzetten als burgers… Petities zijn een schreeuw om aandacht… Kijk voor de grap eens op de petitie site en tel het aantal eens, niet normaal meer. Soort bewust maken van, net even anders.

Voor mij persoonlijk heeft de vooruitgang nog een nadeel.  Zo nemen mijn broer en ik steeds meer taken over van mijn ouders omdat zij bewust niet meer aan de computer willen. Ze zijn er slim genoeg voor, willen gewoon bewust niet. Zo zijn gespaarde punten alleen nog via het internet te bekijken, inschrijving voor een senioren woning is ook alleen nog via het internet te bekijken. De brieven en de krantjes verdwijnen allemaal. Kaartjes voor uitjes of vakanties boeken, internet. Een dame van een vakantiepark reserveringslijn waar mijn vader vorig jaar zelf telefonisch een boeking deed vroeg aan hem waarom zijn dochter niet via het internet voor hem de boeking kon maken. Volgens mijn vader kon zij zien dat ik informatie had gedownload bij hun… Omdat mijn vader het woord downloaden niet in zijn brein had staan, geloofde ik meteen dat hij zijn waarheid sprak. Geen privacy hebben doet soms pijn… en pret.  Voor de dame van de reserveringslijn: alles wat ze zelf nog kunnen en willen, zelf laten doen! Blijven ze scherp van… Er wordt niet zo bij stilgestaan dat kinderen veel taken erbij krijgen op hun bordje. En als je geen kinderen hebt of wel en ze willen het niet dan ben je een dolende in Nederland en afhankelijk van vrijwilligers die je niet kent. (Als ze al te vinden zijn…) Ik zie zelfs de derde generatie de tweede en de eerste helpen met dingen, zo snel is alles gegaan en mensen kunnen of willen het niet meer bijbenen. Buiten de verzorging van ouders krijg je dus ook de gehele administratie langzaam maar zeker naar je toe geschoven… Hier zou toch best iets meer begrip en aandacht voor mogen komen, bewust van. Het paradijs Nederland met alle luxe heeft ook handelingen aan al deze luxe vast gecreëerd, bewust van. Elk nadeel heeft ook weer zijn voordeel want ik zie nu dingen voorbij komen waarvan ik denk, hoe bestaat het allemaal…

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

zBRMAw

Please type the text above:

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>