Mijn eigen monitor…

Er kwam weer van alles tussendoor en ik was eigenlijk bezig met mijn koffer in te pakken om aan mijn vriendin mee te geven naar Kos. Kleding, knuffels en het A4’tje zijn we nog mee bezig. Ook kwam er bij ons toch wel de vraag op of het niet zinniger zal zijn om er een datingshow van te gaan maken, cameraploeg mee en welke vluchteling gaat bij mijn vriendin voor vlinders in de buik zorgen. Bootvluchteling zoekt vrouw en de presentatrice gaat alle kandidaten af per boot. Het is allemaal niet leuk, wij maken het allemaal zelf wel leuk. Gaat het vandaag op mijn blog nog ergens over? Jazeker, de Veiligheidsmonitor 2015, een lijst vol vragen van maar liefst 43 pagina’s. Van iemand gekregen die er de lol niet van inzag. Of mensen zonder internet even twintig minuten de tijd willen nemen om hem in te vullen. In de begeleidende brief stond dat in dit onderzoek uw privacy volledig is gewaarborgd. Vraag 14.14 sloot daar mooi op aan: zou u het goed vinden dat wij u in de toekomst nog eens benaderen voor een vergelijkbaar onderzoek? Huh? Hoe weten ze dan waar ze een nieuw onderzoek heen moeten sturen? Privacy?

Afijn, ik kon er wel iets mee op mijn manier en ik begon met stelling 2.4, ik voel mij thuis bij de mensen die in de buurt wonen… Je kunt dan maar liefst zes hokjes aanvinken: helemaal mee eens, mee eens, niet mee eens en niet mee oneens, mee oneens, helemaal mee oneens en geen antwoord. Ik snap best waarom mensen afhaken bij het invullen, zeker, ik lag zelf allang onder de tafel van het lachen. Ik besloot hem zelf eens anders aan te pakken en iemand  te laten kiezen uit ja of nee. Het antwoord was een nee. En toen kwam mijn topper van de dag vraag: waarom? Er wonen allemaal buitenlanders. En waarom ervaart u dit als erg? Nou het is niet mijn eigen vrije keuze dat ze in de woningen om mij heen zijn neergezet. Kunt u een voorbeeld geven waarom het dan zo erg is? Ik ga het antwoord niet eens neerschrijven, mag alleen bij GeenStijl, lol. En bij heel veel mensen komt er dan ook nog achteraan, je mag het niet zeggen hè? Ik begin nu beter het waarom van de zes keuze vakjes te begrijpen… je kunt dingen dan niet invullen. Ik ga nog even door met vragen aan mensen om een goed beeld te krijgen. Leg je deze stelling voor in een appartementengebouw met bejaarden dan krijg je compleet andere antwoorden. Mensen voelen zich daar wel thuis. Alles valt of staat weer met het gedrag van de mensen die bij jou in de buurt wonen, buitenlanders, Nederlanders hun gedrag maakt of mensen zich in een wijk thuis voelen. Overeenkomsten, verschillen en respect voor elkaar. Gaat iets samen of niet is zo van deze tijd…

Stelling 6.2 is ook hilarisch, de politie komt hier te weinig uit de auto. Helemaal mee eens, mee eens, niet mee eens en niet mee oneens, mee oneens, helemaal mee oneens en geen antwoord. Kan de fiets er even bijgezet worden? De politie heeft ook fietsen… (Paarden, motoren en soms zitten ze ook in de snackbar.) Afijn, ik heb mij kostelijk vermaakt om de Veiligheidsmonitor en ik begrijp heel goed waarom mensen hem niet invullen, het is 34 pagina’s en 6 antwoorden teveel. Om een goed beeld te krijgen van wat er in eigen land leeft hoef je alleen de straat maar op en met de mensen te praten en te luisteren en te kijken, bewust worden van

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

y0lm

Please type the text above:

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>