Volop in beweging

Het was weer een hilarische dag gisteren, ja ja ja! Afscheid moeten nemen van een klant in mijn eigen tijd en zij had nu geen luisterend oor meer. Het was haar eigen bewuste keuze om van zorgverlener te veranderen en dus namen wij afscheid. Nou ja, afscheid, ik hobbel wel weer eens aan als het zo uitkomt, mijn hart passen veel mensen in. De een krijgt net iets meer ruimte dan de ander en pret. Mensen willen nooit dat ik ze verlaat, laat mij dan ook niet gaan en pret. Of denk niet in angst, er komt altijd weer iets moois voor terug, misschien wel iemand met drie oren, je weet het niet. Met mijn vriendin ook de grootste pret en na een dag van werken konden wij samen aan onze tweede dag beginnen op de dag. En zo togen wij naar Erik Scherder in Amsterdam met zijn theatercollege over de invloed van lichaamsbeweging op het brein, toegankelijke wetenschap. Een inspirerend theatercollege was de aankondiging, nou dat maken wij zelf wel uit en pret. Met de bus naar Amsterdam en onze eigen beweging liep dus al bijna vast bij de voordeur. Om de toch nog enigszins in de zaal te passen een extra rondje grachten gemaakt en al zittend op een bankje iets gegeten. Lekker zitten filosoferen aan de grachten en filosoferen is ook beweging, brein beweging.

Na afloop waren wij het samen volkomen met elkaar eens over het college, ik ga er morgen verder over schrijven. Je hebt acht uur slaap nodig om het brein in topconditie te houden volgens onderzoek. Niets is zeker en zo’n onderzoek kan morgen weer heel anders zijn. Ik luister daarom naar mijn eigen lichaam en brein en die willen nu slapen, gaap. Geen extra slaapplan voor nodig in deze oververhitte wereld, bewust van. Dromen over Grieks geld en van nog veel meer dingen, de kaars gaat even uit om later weer aan te gaan. O, verhip geen kaars aan, smogplan gaat uit de kast komen. Gek kun je worden van alle plannen en waarschuwingen, het beste is daarom om je eigen bewuste plan te trekken…

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

qpvk36

Please type the text above:

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>