Nachtwerk

Vandaag even geen vroege vogels, nachtwerk in de stilte van de nacht en zelfs de kikkers zijn stil. Nog even het nieuws gekeken en er kwam een berichtje voorbij over de financiële ellende in Griekenland van de gewone burger en dat moeders hun baby’s en kinderen niet meer kunnen verzorgen. In eigen land is het niet veel beter, ik heb door de tijd heen heel wat Voedselbank baby’s op de wereld zien komen. Steeds meer monden om te voeden op deze wereld en er is nog eten genoeg als je in de overvolle supermarkten kijkt. Geen baan, geen geld en steeds hogere vaste lasten en soms alles willen wat een ander heeft en ja daar hebben de baby’s van nu last van. O en het basisinkomen is er nog niet… Vroeger had je hier oorlogskinderen en hoe zullen deze kinderen later de boeken in gaan? Kinderen van de EU crisis? Kinderen van de bubbel van de welvaartscrisis? Eurokinderen? Ergens gaat iets niet helemaal goed, denk ik dan zo in de nacht. Gisteren nog een verhaal van kinderen die zonder ontbijt naar school toe gingen en het zijn wel de kinderen die mij later in een luier moeten helpen, denk ik dan. Ik kan deze gedachte nog net herstellen, luiers zijn niet meer nodig tegen die tijd, de V van verandering heeft dan allang toegeslagen… Rust in de nacht en ik kreeg toevallig een boek onder ogen van waar je in Nederland wel mag vissen met visvergunning. Ik viel weer bijna van mijn stoel en pret. Ga je dus vissen en moet je er eerst een boekwerk op naslaan of vissen er wel is toegestaan. Waarom niet wat borden erbij zetten in Nederland in plaats van een boek, borden hebben we er nog niet zoveel van… Mijn vriendin was in Giethoorn en daar staan zulke leuke borden, geheel aangepast aan de toeristen met mondkapjes en al, hoppa. Ik heb eigenlijk behoefte aan een ander boek, als we dan toch lekker bezig zijn… Ik wil in het weekend nog wel eens spontaan naar een natuurgebied gaan en met mij nog wat andere mensen, rust… Tegenwoordig moet je thuis al opzoeken of er niet een of ander festival of evenement gaande is in het natuurgebied. Hoe leg je aan een hond uit dat zijn lievelingsboom even in een afgesloten gebied staat? Is bijna niet te doen en pret. Kan iets nog spontaan in Nederland zonder voorbereiding, boekwerk of bord? Ik ga er eens een nachtje over slapen en dromen nu…

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

bCO5JO

Please type the text above:

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>