Zwemplezier

Gisteren de boel even de boel gelaten en rondgezwommen in open water. Een van mijn vriendinnen was thuis met de kinderen en ze zaten wat te hangen binnen. Hoe moeilijk kan het zijn om iedereen in te laden en naar het water te komen? Ik zie jullie over een uur en hoppa. Later een bedankje van haar want het werd een heerlijke middag aan het water. Opvallend hoe weinig volwassenen dan samen in het water spelen met hun kinderen. Is het misschien anders als je ze de hele dag al om je heen hebt? De meeste jonge kinderen vinden het enig om samen te spelen met iemand die lekker meedoet en daarbij wel de veiligheid van de kindjes blijft zien. Je verliest ze een tel uit het oog en dan huppelen ze zonder zwembandjes het water in. Een kind dacht dat ik de badjuffrouw was en pret. Kinderen zijn zo heerlijk onbevangen en je kunt veel van ze leren, af en toe komen er wijze uitspraken uit die mondjes. Mijn aandacht verdelen tussen de volwassenen en de kinderen en genieten gaat dan vanzelf. Zo af en toe een rondje zwemmen de plassen op en natuurlijk bij het drijven mijn geleende waterbril verloren en pret. Ik hoefde hem niet te vergoeden want ze hadden gelukkig brillen genoeg. Er was iemand die verder zwom het water over en later hadden we het over sporten en mentaal. Je kunt je benen en armen insmeren met vaseline als het water te koud is om in te zwemmen of je kunt denken dat het water niet koud is en je brein laten denken dat het warm is. Binnenkort eens op een koude dag uittesten en ergens een pot vaseline zien te scoren. Of zien te lenen van iemand zijn nachtkastje en pret… Er gaat niets boven buiten zwemmen en gelukkig kan het nog in dit land. Ik zag laatst foto’s van een rivier in een ander land en die was zo verontreinigd dat zelf te dicht in de buurt komen niet te doen was zonder mondkapje op. Bij het drijven en het kijken naar de lucht kwamen de mooiste wolken voorbij zetten en later nog een halo gezien met rood en groen/blauw. Ik las gisteren dat er meerdere planeten bestaan die op de aarde lijken en ik zag ze jammer genoeg niet in de lucht. Misschien zagen de wezens van die planeten mij wel zwemmen en drijven, je weet het niet en wie er allemaal naar je kijken en pret. Logisch gezien is het natuurlijk onzin om te denken dat wij de enige bewoonde planeet zijn in het oneindige stelsel. Een voordeel dat onze aarde op aan het raken is en we vanaf die kant geen vijand meer hoeven te vrezen… Zelfs in de uitverkoop of met aangepaste marges zouden de aandeelhouders op andere planeten onze aardbol niet willen hebben. Als je er iets verder vanaf staat zie je de dingen soms beter en scherper, aldus een wezen vanaf een andere planeet.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

J2nCK

Please type the text above:

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>