De ti ta taks shift

Bij het lezen gisterenochtend van het nieuws kwam er een kop voorbij rollen over een Nederlandse vrouw die de koebellen in Zwitserland wil verbieden. Vanuit mijn langetermijngeheugen kwam er gelijk bovendrijven dat dit oud nieuws was. En inderdaad in januari was zij ook al in het nieuws te vinden zo na de saaie feestdagen. Deze vrouw is met recht komkommernieuws of laten we het koeienbellennieuws noemen. Is er nou al eens een onderzoekje gedaan naar het blijdschap gevoel van de Zwitserse koe? Wat wil de koe zelf? En misschien wil de koe helemaal niet op een reep chocolade staan? Misschien heeft iemand in het buitenland nog tijd over om daar iemand voor te vinden die dit onder de aandacht wil brengen? Nog even en er staat iemand op die de Mozartkugels in Oostenrijk niet meer wil hebben. Ik schat zo dat het dan iets met obesitas en verantwoord eten gaat worden. En dat je dan iemand vanuit een andere cultuur nodig hebt om zoiets te zien, het is allemaal te grappig. Meegaan in het nu en de EW (Een Wereld) cultuur is zich aan het vormen.

Vroeger was er een liedje over België en mocht iemand nog twijfels hebben om te verhuizen naar België… In de media van onze buren is er regelmatig aandacht voor ons land en om de koebel bij de nek te pakken, er is in België van alles aan het handje. De ti ta taks shift is er verschenen vanuit de ti ta toverbol. Het is echt, het is heus, het is raar maar waar… En als de Belgen de vakantie achter de rug hebben dan gaan zij van 6% BTW naar 21% BTW voor hun elektriciteit. Ik zou in die camper van de vakantie blijven wonen en in mijn slaapzak blijven en pret. Een heel pakket van maatregelen gaat volgen in het kader van de hervormingen. En net zoals in alle andere landen dreigt de gewone man de dupe te worden. Sociale hervormingen en ziek worden kan niet meer in België. En in de ti ta toverbol komen er allemaal nieuwe banen bij omdat de bedrijven natuurlijk niet zichzelf gaan verrijken en de aandeelhouders maar wel nieuwe mensen gaan aannemen. Dan dan doe ik dit en de werkeloosheid daalt, aldus de Belgische ti ta tovenaar. Het is echt geweldig om te zien hoe alle landen langzamerhand hun eigen zaakjes in EU verband op orde gaan krijgen… En als we dan de Tourkaravaan volgen dan zou je toch denken dat Frankrijk het volgende land gaat worden met hervormingen? Het lijkt mij overigens een prima idee om hier in Nederland tol te gaan heffen op wat wegen voor buitenlandse kentekens in het kader van een EU ehhh een EW, hoppa. Ja ja ja, genoeg weer voor vandaag, het is weekend. Genieten van wind, regen, zon en elkaar.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

gBC7

Please type the text above:

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>