Met liefde

Share, deel de liefde en houd van de verschillen. Het thema van de Canal Parade van de Amsterdamse Gay Pride in Amsterdam. Na een week van schrijfrust en een turbulente week in mijn privéleven waarin al mijn goede voornemens om voor mijzelf te zorgen bijgesteld werden even de week lachend afsluiten in Amsterdam. Wij houden van verschillen en wij zien de verschillen en dan heb je sowieso een leuke dag in de stad. En liefde voor veel mensen hebben wij liefde in overvloed dus dan zit je wel goed. De metro lag eruit op onze route en dus de bussen overvol naar de stad en had het dan verschil gemaakt als er wat extra bussen ingezet waren? Met liefde heb je het er dan over…  In de stad veel D66 regenboogvlaggetjes en hadden de toeristen enig idee dat zij stonden te zwaaien met een vlaggetje van een partij die tot nu toe geen verschil maakt? En om het nog leuker te maken vonden wij een ongeopende plastic zak langs de kant met allemaal van die vlaggetjes erin. Even een foto gemaakt, leuk voor later als deze partij iets over het milieu heeft te zeuren. Met liefde neem je dan zo’n foto… En wat was het druk en we liepen samen een groot deel van de route af om te zien of alle culturen in ons land plezier aan het maken waren en wij zagen een verschil. Met liefde heb je het er dan over… Zwervend door de stad zagen wij een verschil rondom het Centraal Station, meer horeca en zo verspreid je de toeristen een beetje en je hebt iets om te gaan eten als je bij het Centraal Station bent. Een feestende menigte in de stad en samen een rustig plekje aan het water gevonden en alle boten bekeken en verstand op nul. En af en toe kwamen er wat vragen op… Wat doet Henny op een PvdA boot? Wat doet Groen Links met een boot tussen alle troep in de grachten zonder schepnetjes. Waarom kunnen partijen wel met boten varen door grachten en niet met dezelfde boten vluchtelingen gaan redden? Waarom drinken mensen veel alcohol langs de kant en wat zou de omzet zijn? We hadden een gezelschap op een boot voor ons die je met het uur vrolijker werden door de alcohol en de raarste dingen gingen doen. Als we er een filmpje van hadden gemaakt dan hadden we hem zo aan scholen kunnen verkopen als bewuste alcoholvoorlichtingsfilm. En zo genoten we van de sfeer en de boten en de muziek en hadden het prima naar onze zin in de zon. Zoenende mannen op straat en later terug in de bus twee enige buitenlandse mannen stellen. Waarop een Nederlander deze mensen gelijk veroordeelde en luidkeels verkondigde dat hij dit allemaal niet hoefde te zien. Nee, je hoeft het niet te zien, je kunt zoals met zoveel dingen een andere kant op kijken, eigen bewuste keuze. Deel liefde en omarm verschillen is nou net waar het in de wereld aan schort en daarom maakt zo’n botenparade even het verschil en omarmen wij deze parade. Alle bootjes helpen…

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

2U0T

Please type the text above:

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>