ARE OP A (gloomy) GUS debat

Vandaag een ongeduldig en somber debat in eigen land over de nieuwe lening aan de Griekse banken. Gooi het geld dan meteen van de Areopagus heuvel in Athene en ik had pret. Areopagus, een braaf, onomkoopbaar regter in den oudheid . Wat is er in het nu behoefte aan zo’n gerechtshof en ik had weer pret. Gewoon in normale taal is er angst in alle regeringen en zij kiezen met alle problemen van in het nu voor stabiliteit in eigen land. Als de dood dat eigen regeringen gaan vallen over Griekenland. Logisch gezien valt er iets voor te zeggen maar… als iedereen blijft handelen uit angst dan straal je angst uit. Hetzelfde met boosheid, straal je boosheid uit dan ontvang je boosheid. Geo psychologie of zoiets. In deze moeilijke tijden is het zaak om de rust te bewaren maar wie geeft de burgers rust? Logisch gezien gaat er in Griekenland binnenkort een andere regering komen en twijfel over wat zij dan weer gaan doen. Geld pompen in een onstabiel land is inderdaad geld van een heuvel afgooien. En hoe maak je het land stabiel? IMF volgen en alle schulden kwijtschelden en ze het zelf laten doen met wat humanitaire steun, ik denk ja. Maarja, er zijn meerdere mensen die belang hebben of zien in Griekenland buiten de bewoners zelf. Voor een goed overzicht over de geld wandeling van wat landen moet je terug naar de schulden van landen voor de invoering van de euromunt. De euromunt was een redmiddel om landen een laatste kans te geven om financieel orde op zaken te stellen. Niemand die er meer uitkwam en dan bedenk je iets. Als A mislukt komt er een plan B en ik denk zelf dat het tijd gaat worden voor een plan C. Plan C zou kunnen zijn dat alle landen eerst eens zelf in de spiegel gaan kijken en orde op zaken gaan stellen in eigen land, zowel financieel als humaan. Maarja, belangen hè en wat is belangrijk. Het debat had over het vluchtelingenprobleem kunnen gaan… en zo denk je weer eens wat als je naar het are op a (gloomy) gus debat kijkt. De uitslag stond allang vast en ik keek puur voor het vermaak. De een gaat blij worden van een tekenfilm en ik van naar een debatje kijken. Bewuste ontspanning voor mijn brein, zeker.