Maar… 42 dagen voor 300.000 handtekeningen

Voor vandaag een makkie en ik wil alleen even iets bewust onder de aandacht brengen. Er is een campagne opgestart om 300.000 handtekeningen te verzamelen voor een definitief verzoek voor een nationaal raadgevend correctief referendum dat door de burgers zelf is aangevraagd. Een referendum over het recent goedgekeurde associatieverdrag met de Oekraïne. In gewoon Nederlands gaat het erom dat een heleboel Nederlanders angst hebben dat de Oekraïne gaat toetreden tot de EU. Een beetje het verhaal van hoeveel moeten er nog bijkomen en hoeveel moeten er nog failliet gaan. Het referendum is ook bedoeld om een signaal af te geven dat de bevolking niet alles door de strot geduwd kan worden terwijl onze oma’s in de bejaardenhuizen geen tijd krijgen om een hap door hun strot te krijgen vanwege de bezuinigingen in eigen land. Tel daar het MH17 verhaal nog bij op en de spanningen in de Oekraïne en de financiële ellende aldaar en het referendum boek is al half af en pret. Die 300.000 handtekeningen gaan er komen binnen zes weken, zeker. Gisteren er zelf bewust van geworden dat als je de mensen simpele uitleg geeft ze er graag aan mee willen doen. Vreedzaam en met het idee dat ze toch iets kunnen bijdragen, hun stem kunnen laten horen. Moet je nagaan hoeveel mensen zich niet meer betrokken voelen bij de besluitvorming in de politiek… Afijn, je moet niets en alles mag en het formulier is op te vragen via http://www.burgercomite-eu.nl/raadgevend-referendum/  of via de website van GeenStijl. En hoppa, bewust op mijn blog gezet vandaag…