Kom op zeg…

Als je zo overal naartoe rent en fietst dan verneem en zie ik mijn eigen landje heel goed. Door mijn eigen bewuste ogen dan wel, mag de pret niet drukken. Gewoon jammer dat je niet alles kunt bloggen. Een ding scheelt, ik hoef nog maar weinig naar de televisie te kijken, live is veel beter. En als ik dan eens kijk dan knal ik hem vaak weer uit want mijn hersens gaan dan kortsluiting maken. Jonge mannen die wachten op een huis en ze zitten al een jaar en twee maanden bij elkaar op wacht. Ging het mij niet om, verklaarbaar, wel dat de jongen die zij voor de camera hadden na een jaar en twee maanden nog geen antwoord kon geven in het Nederlands. Ergens gaat iets helemaal mis en in mijn hersens op zo’n moment ook en uit die televisie. Je mag in een land komen wonen en dus je krijgt iets en je geeft er niet eens iets voor terug, door de taal van het land te gaan leren? Kom op zeg… Of je krijgt als werkeloze Nederlander een baan aangeboden en je doet er alles aan om de baan niet te krijgen omdat je liever thuis op de bank hangt? Kom op zeg… Vandaag mijn vriendin die niet oud gaat worden, geholpen met iets wat zij nog graag wilde doen. Zij had er de fut niet voor in haar eentje en toch heel rustig aan het voor elkaar gekregen en af gekregen zodat zij ervan kan gaan genieten de komende tijd en iets om handen heeft. Zij klaagt niet vaak en geniet van alles wat zij nog wel kan en krijgt. Ik heb zelf ook genoeg redenen om te klagen en ik klaag niet vaak en ga gewoon door en geniet van alles om mij heen. Kom op zeg… Ik heb het er vaak met vriendinnen over en dat als je gewoon doorgaat met alles en je beste beentje voortzet dat dit minder oplevert dan mensen die wel hard klagen en roepen. Het voelt als niet eerlijk. Misschien voelen wij het verkeerd of doen wij iets verkeerd? Je kunt hem ook omdraaien en zijn wij een voorbeeld voor anderen, je weet het niet… Het is een rare wereld met alles en misschien zou iedereen eens tegen elkaar moeten zeggen, kom op zeg… Natuurlijk moeten mensen die door omstandigheden in eigen land in de problemen zijn gekomen geholpen worden met een kom op zeg…  zodat zij misschien later weer de kom op zeg… voor andere mensen kunnen gaan worden. In eigen land stikt het op dit moment van de mensen die hulp en een kom op zeg… nodig hebben. En dan komt de rest van de wereld er nog bij? Er bestaat ook zoiets van een ik kan niet meer… Blijft over de vraag welke van de twee het gaat worden in Nederland. Nederland als ik kan niet meer of kom op zeg…