Op het web en in het web…

Het is voor mij weekend en waarom is er zoveel te doen in een weekend? Ik word af en toe gek van het teveel aan keuzes en volg mijn eigen gevoel maar. Ik denk dan maar, waar ga ik blij van worden. En krijg ik niet waar ik blij van ga worden dan zoek ik iets anders, simpel. Nederland is toch eigenlijk wel een grote pretfabriek met alle dingen die er te doen zijn… Hangen op de bank in cijfers, studeren, analyseren, schilderen, schrijven, lezen, filosoferen en in de zon zitten zijn ook goed. Mijn vriendin verklaarde mij laatst voor gek toen ik een badje in de tuin afsloeg omdat ik in de boeken zat en in de cijfers, ieder zijn ding. Ik kwam vorige week in het bos terecht en een dag gewoon even rust op een kleedje, ook leuk. De combinatie van tot rust komen in de natuur en de drukte om je heen zorgt bij mij voor balans. De natuur is overigens geweldig mooi als je er oog voor hebt. Er zitten bij mij twee zwanen met drie kinderen en de kinderen zijn bruin. Ik kreeg de neiging om een pot witte verf te pakken om ze wit te gaan maken en pret. Ik las ergens dat de kinderen vanzelf weer wit gaan worden. De mooiste regenbogen en een dubbele regenboog gezien en op de foto gezet de afgelopen week en heel wat mooie wolkenpartijen voorbij zien komen. Ik word er blij van. Een ding is echt opvallend en niet alleen bij mij, spinnen. Ik word stapel gek van alle spinnen in en rond mijn huis, van klein tot groot en heeeel groot. In mijn beleving had je deze beesten vroeger alleen in de herfst? Tegenwoordig het hele jaar door en er valt niet met ze te praten. Natuurlijk wel geprobeerd maar jij bent van de Een Wereld en dus hebben wij ook recht om in jouw huis te wonen, aldus een grote spin. Je eigen woorden waar ze je mee terug pakken en ik zet er dan af en toe een buiten met de woorden dat buiten ook onder de Een Wereld valt en pret. En wat geven jullie mij? Iets delen zoals een huis is geven en nemen? Nou ja, werken doen ze wel met het maken van spinnenwebben alleen het nut van een spinnenweb gaat minder worden. Ik zag namelijk de afgelopen zomer bij mij bijna geen muggen meer? Niet dat ik daar rouwig om was maar daardoor loopt in spinnenland de werkeloosheid wel op. De bijstand kennen ze daar niet en dus hangen er veel spinnen doelloos in hun web en de concurrentie is groot en de ene vlieg die ze dan nog zien daar springt iedereen op af. Ik stond er nooit zo bij stil dat de spinnenwereld eigenlijk wel wat op de mensenwereld lijkt. En als de spin geen eten meer krijgt dan worden ze lastig en zoeken andere plekken om te overleven. Zolang ze mij maar niet als nieuw voedsel gaan zien en mijn huis willen overnemen… en pret. Ik vraag mij wel af of de spin zal uitsterven? Als zelfs de mensen al insecten gaan eten, eigenlijk is zoiets stelen van de dieren? Nou uitgedacht en de wereld in vandaag en de zon opzoeken als ze mijn voordeur niet ingeweven hebben…