Plezierige maandag

Plezier, vooral heel erg veel plezier gehad de afgelopen dagen en nieuwe kennis opgedaan. Soms is het goed om even langer stil te staan bij iets en te genieten of de stukjes van een puzzel vallen als je ergens eens goed over nadenkt. Het leven is gewoon een grote legpuzzel af en toe. Nieuwe dingen doen en ik ben sinds kort regenboogspotter geworden. Ik weet al precies wanneer naar buiten te lopen en ja hoor vandaag weer bijna een dubbele regenboog gezien. Gewoon omdat het leuk is en de weersveranderingen zijn interessant. Ik leer heel veel van de dieren, zeker. De wereld is door mijn ogen net een schap in de supermarkt, van veraf heb je het overzicht en dichtbij zie je de details beter. Ik zocht laatst naar azijn en logisch gezien zocht ik de azijn bij de olijfolie en slasaus, daar stond het dus niet en vandaag in een andere supermarkt stond het wel bij de olijfolie. Het zijn van die grappige dingen… Vreemde ogen zien ook nog wel eens andere details. Ik had het vandaag even over rekenen en dat ik anders reken wat niet mag volgens de onderwijsnormen en toch tot dezelfde uitkomst kom. Volgens deze persoon keek Einstein ook anders en dus niet erg en weer pret. Het een is niet beter of slechter dan het ander en gelukkig is iedereen anders. Er gaat geen dag voorbij die normaal is, vandaag de spreuk van de dag. Wij hadden een pret om U tegen te zeggen vandaag… Afgelopen weekend weer eens bewust geworden van hoeveel de opvang kost van nieuwe mensen in ons land. “Nederland is vol.” Nee, Nederland is niet vol, ga maar eens met de auto van Groningen naar Maastricht. Vol is Nederland niet, ons land gaat anders worden op den duur met alle nieuwe mensen erbij, dat is mijn mening. En veranderingen kosten tijd en als ze zoals nu te snel gaan en ongecontroleerd dan is het achteraf bijstellen en dweilen. En als een dweil geen water meer opneemt dan is ie verzadigd en moet je hem uitwringen om meer water op te nemen. Of meer dweilen zoeken en pret. Ik zie de vacatures in het nu al voor mij, dweilen gezocht voor… Als je alles met een beetje humor bekijkt is het zoooo leuk. Voedsel voor alle mensen gaat wel een dingetje worden voor de toekomst en met daarbij de weersveranderingen, denk ik. En de ik ga op reis mensen veroorzaken hier in Europa nog eens chaos doordat de inwoners zich geroepen voelen om een stelling in te nemen. Ben je voor of  tegen de komst van meer mensen in Europa? Straks vechten twee partijen om een hek en loopt de derde er nog lachend overheen… Ik kreeg vandaag even de neiging om met de liefste van de wereld in een groot hemelbed te gaan liggen met PEACE erboven. Toch maar niet gedaan, dezelfde dingen doen als een ander doen maken geen langzame vreedzame verandering…