Een traan over mijn wang

Er zijn van die dagen dat de werkelijkheid even te erg is en zo’n dag was het gisteren. En dan kun je beter even niet in het toetsenbord klimmen. In de ochtend tranen bij iemand, in de middag verdriet en dan op weg naar huis laat je zelf ook maar even stil een traantje gaan. Allemaal verdriet en allemaal om verschillende redenen en ja je mag dan best tegen jezelf zeggen dat het je allemaal wel erg aangreep. In de avond naar mijn vriendin gegaan die nu aan de zuurstof zit en achteruit gaat. Haar eigen strijd om zo lang mogelijk op deze wereld te blijven. En dan bespreek je samen de man die door achter het stuur te gaan zitten met teveel alcohol op een jong leven heeft verwoest in onze woonplaats. Gisteren was er een mooi afscheid en samen even naar het filmpje zitten kijken en je hart ligt bij alle nabestaanden. Je vraagt je dan af hoeveel straf er gegeven gaat worden? We spraken over toen wij nog samen uitgingen en dat van te voren altijd werd besproken wie de rest nuchter naar huis ging brengen na het uitgaan. Bewust van dat rijden op de weg en alcohol niet samen gaan. Met mijn vriendin de gekke wereld samen even doorgenomen en vooral ook heel erg gelachen. Samen lachen is een heel goed medicijn. En dan lees je dat alle vluchtelingen zich vervelen en daarom gratis naar een voetbalwedstrijd mogen gaan en dan denk je toch weer wat na. Mensen die alleen zijn en al jaren niet op vakantie zijn geweest omdat zij er geen geld voor hebben, mensen die ziek zijn en alleen zijn, mensen die ziek zijn en een keer per jaar op vakantie mogen en huilen als ze terug naar huis moeten omdat zij dan de hele dag weer binnen moeten zitten, oude mensen die zitten te wachten tot ze een keer naar buiten mogen met vrijwilligers, gehandicapten die een keer in de week mee mogen met boodschappen doen, mensen die zitten te wachten op bezoek van iemand. Hoeveel van deze mensen zouden er niet een keer naar een gratis voetbalwedstrijd willen gaan? Gewoon om even een uitje te hebben en uit de eenzaamheid te zijn en misschien even te kunnen lachen? Je moet ook eigenlijk even geen nieuws lezen op zo’n dag als gisteren. Het is beter om vandaag de draad weer op te pakken en de nieuwe dag te plukken, hoppa.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

jQ54xR

Please type the text above:

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>