Gruwelijk of lekker?

Hoera! De handtekeningen benodigde handtekeningen voor het Raadgevende Referendum over het EU associatieverdrag met de Oekraïne zijn ruimschoots behaald! Een land met pit en peil burgers. Afgelopen week zei een vriend nog dat hij een van de eerste was die bij mij het formulier had ingevuld, trots en terecht. Ongelofelijk alle inzet van iedereen, petjes af en hoera! Nu even doorpakken met het volgende referendum… Ik kwam er zelf de afgelopen tijd achter dat ik niet de enige ben die af en toe bijna moet overgeven van alle dingen die het hoofd binnen denderen. Vooral (hoog)gevoelige mensen hebben er last van en cola helpt dan echt. Bij misselijkheid en buikklachten cola drinken en opgelost. Wij zaten afgelopen zaterdag dan ook gezellig aan de cola en pret. Nog beter is nog natuurlijk om je niet ziek te laten maken en af en toe de wereld de wereld eens te laten. De balans in evenwicht houden is beter. Ik sprak de afgelopen week met mensen over democratie en ik gaf er een voorbeeld bij. Als ik een broodje moet eten met iets erop waar ik van gruwel en iemand duwt het door mijn strot, wat zou dan mijn reactie kunnen zijn? Overgeven of zelf vinger in je strot steken waren de antwoorden. Democratie is dus als een broodje met gruwelijk beleg en pret. Een beetje het gevoel in mijn land af en toe bij wat mensen. Allemaal gruwelijke broodjes die de mensen door de strot worden geduwd. Hoe maak je zo’n broodje dan weer lekker? Nou, door hem te verkopen als lekker en zoet broodje en pret. En dan hopen dat de mensen het broodje wel doorslikken en dat het niet terug komt zetten. Ik zou zelf zeggen spoel hem weg met cola, daar lost alles in en mee op… Wel een mooie om iets verder uit te werken, er zijn in het nu heel veel broodjes met gruwelijk beleg en die liggen naast broodjes met lekker beleg. Hoe zorg je nou dat die gruwelijke belegde broodjes toch gaan verkopen? Je zou naar de meningen van de klanten kunnen luisteren en misschien hoef je maar een kleine aanpassing te doen om het broodje toch over de toonbank te doen vliegen. En als dat niet lukt dan helaas in de prullenbak en een ander broodje gaan bedenken die wel iedereen lust. Zijn er natuurlijk altijd weer mensen die allebei de broodjes niet te eten vinden en verzin je weer een broodje en weer een broodje en weer een broodje en weer een broodje. Iedereen voelt zich blij en er zit altijd een broodje bij wat lekker door de strot gaat. Totdat iedereen is uitgekeken op de broodjes en iets nieuws wil en de bakker kan het niet bedenken en gaat ten onder en er komt een nieuwe bakker. Goh, ik zou hem zomaar kunnen vertalen naar…

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

DWUCS

Please type the text above:

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>