Slapen onder de zon en maan

De afgelopen week de wekker gezet midden in de nacht om naar de bloedmaan te kijken en dan val je gewoon weer in slaap en pret. Om gelukkig wel een uur later weer wakker te worden om het met eigen ogen bewust te kunnen bekijken. Het was wel grappig dat drie vrienden ook op waren om te kijken. Het was bizar dat de kerkklokken te horen waren ergens in de verte op een gegeven moment. Kerkklokken in de stilte van de nacht. Tegenwoordig is alles live wel ergens online te volgen en ik vind het allemaal geweldig. Zo ook even zitten te kijken naar de persconferentie van NASA over het stromende water op Mars. Ik zie Mars meer als een voorbeeld voor onze eigen planeet van hoe het niet moet. Ik denk zelf dat de aarde hard naar de leefomstandigheden van nu op Mars gaat… Ik vraag mij wel eens af of ze op andere planeten de soap van de aarde volgen? En zullen er daar op die planeten bewonersbijeenkomsten zijn om de zorgen over wat de aarde allemaal uitstoot weg te nemen? Wat is de impact op andere planeten als wij de boel hier verknallen? Staat iemand er wel eens bij stil wat een zorgen zoiets kan geven op andere planeten? Gisteren scheen de zon en ik was daar erg dankbaar voor. Zo dankbaar dat ik besloot om van de zon te gaan genieten op het strand. Ik ging liggen in de zon en op mijn jas en ik was weg van de aarde. Heel uniek want komt zelden voor dat ik in mijn eentje in slaap val in de natuur. De zon en de mensen op andere planeten hielden een oogje op mij en pret. Wel mooi dat je dan aan de stand van de zon kunt zien hoelang je geslapen hebt. Om vervolgens weer aan mijn tweede dag te gaan beginnen. In de avond was er weer een Kamerdebat met veel lege stoelen over ProbleemRail. De debatten komen toch onderhand je neus uit. Bezorgd zijn is trouwens het woord van nu. Iedereen mag bezorgd zijn, zorgen benoemen en zorgen wegnemen en pret. Kunnen we de boel niet eens landelijk en wereldwijd samenvatten en dat de mensheid gewoon is doorschoten met zijn gedrag in alles? Op andere planeten zaten ze ook te kijken naar het ProbleemRail debat en gewoon op hun eigen planeetomroep en vanuit het potje humor televisie. Na afloop hebben ze daar een telefoonnummer waarmee mensen kunnen bellen zodat hun zorgen over de aarde worden weggenomen.