Op de koffie…

Ik aanschouw de mooiste landkaartjes van Nederland met alle opvang of toekomstige opvanglocaties voor de ik ga op reis mensen. Ik leg er dan altijd een kaartje naast met alle Voedselbanken in Nederland en waar maken we ons dan met zijn allen druk om en pret. Alhoewel er veel overeenkomsten zijn met het gedrag van wat mensen bij de AZC’s en Voedselbanken en pret. En logisch gezien stroomt de AZC groep in de toekomst door naar tijdelijke containerhuizen en dus ook naar de Voedselbank. Ik wilde mijn oud collega’s weer even zien en dus hoppa op de koffie bij de uitgifte voordat de mensen hun pakket kwamen afhalen. Ik heb gezellig gelachen als vanouds en met allemaal even een praatje gemaakt en zitten luisteren. Met liefde lieten zij mij even de geen vlees voedselpakketten zien. Hoppa, je bent een zomer weg en het zijn er heel veel geworden. Wees meer dan welkom allemaal in Nederland en ook bij de gratis Voedselbank. Een oud collega sprak de woorden dat de Voedselbank hetzelfde begint aan te voelen als wat veel Nederlanders voelen op dit moment in eigen land. Ik vroeg of ze konden merken dat zij door de AZC’s minder voedsel kregen en er was inderdaad minder voedsel maar de reden was onbekend. Ik denk zelf eerder aan een beter inkoopbeleid in de winkels en dus minder verspilling en nog steeds een toename van het aantal mensen bij bij Voedselbanken. De Regionale omroepen gaan in de decembermaand weer actie voeren en voedsel inzamelen, samen voor de Voedselbank. Ik bood mijn oud collega’s aan dat als ze het zat gaan worden bij de Voedselbank dat ze dan altijd met mij als vrijwilligersteam weer mee mochten naar de toekomstige opvanglocatie voor de ik ga op reis mensen in onze gemeente. De gezichten waren weer goud waard…grapje…niet echt… en pret. Veel mensen denken er hetzelfde over als mijn persoontje. Niets tegen de ik ga op reis mensen, zij benutten wat zij kunnen benutten, stom van ons en slim van hen. Nee, wel tegen het ongelimiteerd binnen laten van iedereen in ons land en het weggeven van alles en onze cultuur. Een oud collega was verbaasd want ik was altijd zo van de vrede. Ja, nog steeds, zucht, maar ik ben niet breinloos… En dan leg je weer eens uit dat links goede ideeën heeft en rechts ook goede ideeën heeft en dat je met eigen ogen de wereld ziet en daar eens wat over nadenkt. Ja, het was gezellig en leerzaam op de koffie.