Warme douche…

Het is alweer weekend en dan kan de boel iets luchtiger. En over luchtig gesproken, ik vernam dat veel mensen in het land de luchtige zomerkleding aan het opruimen zijn. Zakken vol komen er binnen bij de goede doelen en tweedehands winkels. Het deed mij weer eens even stil staan bij de gigantische wegwerpmaatschappij. Gelukkig worden veel kledingstukken uit elkaar getrokken en van de draadjes worden nieuwe kledingstukken gemaakt en zo krijgen veel andere dingen ook een tweede leven. Ik heb er zelf niet zoveel last van om dingen weg te doen en vaak zijn ze bij mij dan ook echt versleten en doet het gewoon pijn om het weg te moeten doen. Ik heb mijn lievelingskleding en af en toe twee dezelfde broeken zodat ik ze af kan wisselen. Ergens niet meer inpassen, gelukkig weinig last van en anders gewoon even meer bewegen en hoppa. Ik heb eigenlijk niet eens heel erg veel kleding en zo blijft het mooi overzichtelijk in de kast. En je kunt met kleine dingen oude kledingstukken weer opleuken. Ik ben nu met een broek bezig en die gaat vast hilarisch worden… Als je maar pret hebt en gisterenavond alweer pret. Een vriendin zit zonder douche en dus een tasje met zelfgemaakte douchemuntjes voor haar gemaakt en wat kleine douche dingen erin gedaan. Ook de douchehuisregels op een papiertje gezet en dan heb je al voorpret. Gisteren stond zij aan de deur met een douchemuntje en pret. De douchedeurtjes afnemen met de wisser na het douchen is een van mijn regels. Ik hoorde de wisser vol ijver over de deurtjes gaan na het douchen. Zij blij met wat zij wel kreeg en ik blij dat zij blij en schoon was en dat de douchedeurtjes schoon waren… Het leven kan zo leuk zijn als je het samen leuk maakt. De koffie was van het huis. Samen nog even pret gehad over de ik ga op reis mensen die het niet eens waren met de slaapzalen bij de opvang in Nijmegen en terug wilden lopen naar Ter Apel. Een gegeven warm bed in de mond kijken en pret. Nou de douchemuntjes van mijn vriendin zijn nog niet op en een gegeven warme douche mag je niet…