Kolere…wat een kleren

Gisteren weer eens even iets anders gedaan tussen alles door. Iemand wilde zijn kledingkasten opruimen om nieuwe spullen te gaan kopen. Kun jij helpen? Natuurlijk, alles kan en opruimen is zoooo leuk. En daar sta je dan bij iemand met kasten vol met kleding en dan krijg je de vraag of jij ook zoveel kleding hebt? Nee dus, 1 kleine kast met hangende kleding en schoenen en een ladekast en ik heb eigenlijk nog te veel. Laatst weer heel erg gelachen toen tijdens een wandeling mijn wandelschoenen van jaren oud het begaven. De zool liet los en handig weer met de veters aan de schoen vastgemaakt om de wandeling te vervolgen. En toen liet de andere zool ook los en aan het einde van de wandeling waren de schoenen overleden. Ik heb er een gedichtje over geschreven en ze na jaren trouwe dienst in de container gedaan en pret. Ik ga dan geen nieuwe schoenen kopen, eerst kijken wat ik nog wel heb staan en wat op moet. Het opruimen van de kasten was pret voor twee en zakken vol kleding gedumpt in een container van het Rode Kruis, weg is weg en ik ben nog niet klaar met opruimen daar. Wij kwamen eigenlijk tot de conclusie dat nieuwe kleding kopen een luxe zou zijn en nodig zeker niet. Minder, minder en minder kan ook nog heel erg veel zijn, bewust van. En later nog een etentje bij een vriendin thuis met een logeerpartijtje, ja de herfstvakantie is ook voor grote kinderen. Voor het slapen gaan even een verhaaltje gelezen en wat rekensommetjes gemaakt om het brein bewust scherp te houden. En zo huppel ik vandaag weer vrolijk de nieuwe realistische dag in!