Poffertjes rekenen…

Ik had het gisteren over kinderen en kinderen zijn leuk en verdienen een wereld zonder haat en geweld, bewust van. De meeste kinderen zijn dol op poffertjes en ik als half kind en half volwassene ook. Tegenwoordig zijn de poffertjes kant en klaar te koop in een verpakking met boter en poedersuiker. Ik had ze nog nooit gegeten en ze komen niet in de buurt van de ouderwetse zelf gebakken poffertjes, mijn mening. En er ging weer iets mis in mijn hoofd bij het lezen van de verpakking, er stond circa 36 stuks. Huh? Jij 18 en ik 18 en een kind trots dat het kan hoofdrekenen. Klopt het dus gewoon niet bij het verdelen en snik. Zet dan gewoon alleen het gewicht of de inhoud op de verpakking of niets, krak krak krak. Of maak een Robotlientje die exact kan verdelen en pret. Positief gezien, ik kon een stapje verder gaan met de kleine door een heel poffertje door midden te doen en de breuken uit te gaan leggen. Ik stel dan ook voor het slapen gaan een poffertjes rekensom voor en pret. Kinderen en mensen die half kind en half volwassene zijn die verdienen ook een Sinterklaas intocht zonder demonstraties. Een probleem waar kinderen zich volkomen onbewust van zijn leg je niet als volwassen probleem bij kinderen neer, bewust van. Mensen die een intocht met kinderen willen verstoren zijn niet goed bij hun hoofd, mijn mening. En verder eens ophouden over Piet zwart of niet, het is een Nederlands feestje en net als met mijn blog, je kijkt ernaar of niet en hoppa weer verder. En ja, ik geef het eerlijk toe, wij hadden wel een beetje pret vanmorgen over de besteding van ons belastinggeld van ambtenaren in Parijs. Heerlijk als je dan als reactie krijgt dat er hier in eigen land genoeg wijken zijn om eens in te gaan lopen en te verbeteren, kun je lopend af… en pret. Geweld is natuurlijk niet goed te praten en de ambtenaren en andere mensen hadden niet gemept mogen worden. Ik ben er zelf ook doorheen gelopen en ik was de enige blanke vrouw samen met mijn vriendin tussen de zwarte mensen. Ja en? Het had ons ook kunnen gebeuren, bewust van. Misschien straalden wij wel uit dat wij de wereld beter wilden maken en in vrede kwamen en er niet voor betaald kregen om daar te lopen, je weet het niet…

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

lSxcQ

Please type the text above:

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>