Denk eens gek…

Wij waren gisteren met nog een ander doel in het Van Gogh Museum in Amsterdam, om met eigen ogen bewust te bekijken of het museum geschikt zou zijn voor onze vriendin met de ziekte ALS. Nee dus, het is elke dag druk. Bij de info balie vertelde het meisje ons dat ze nog geen speciale avonden hadden voor erg zieke mensen die nog een keer naar het museum zouden willen. Er wordt wel aan gewerkt, dacht zij. Ja daar kun je dus nu niets mee als iemand binnenkort al komt te overlijden. Kan niet bestaat niet en dus gaan wij over op plan B. Ik hoop echt dat het ons gaat lukken want anders bestaat kan niet wel. Wij vonden het nieuwe museum wel mooi trouwens en erg leuk die rode lampjes boven de toiletten die aangaven dat er een toilet vrij was, net de parkeergarage in Rotterdam en pret. In een boekwinkel in de stad nog voor weinig een boek gekocht van Rob Wijnberg om eens te lezen over wat hij een paar jaar geleden schreef in het nu nog relevant is. Mijn tafelheer is Plato en ik bedacht met een beetje humor dat mijn tafelheer in het nu ook een soort van Plato is. Nog even langs de ik ga op reis mensen gereden en toch ook wat zwervers gezien op straat. Een ding is mij nog volstrekt onduidelijk gebleven, waarom praten mensen en spugen zij constant op straat na iets gezegd te hebben? Het is werkelijk waar geen gezicht en ik ken zelf alleen het spugen op straat bij intensief sporten, na drank, bij andere misselijkheid of bij het kauwen van qat. Ik heb het spugen zelf eens uitgeprobeerd voor de pret en na elke zin een rochel de straat op gezwiept en nee ik voelde mij er niet beter bij, nou ieder zijn ding dan maar of zoiets. Blijft feit dat je dus in de stad door de rochels van andere mensen heen loopt en weer pret. En ik denk dan weer verder en zijn al die rochels op straat ook bacillen die dan onder mijn schoenen kleven? Heerlijk allemaal zo in het weekend, even ontspannen met een boek en rochels. We hadden het nog even over de slimme mensen van de TU Delft en de filmpjes van de afgelopen week en over het ongelijk van Einstein. Ik geloof zelfs dat als personen veel gelijkenissen hebben je zonder woorden waar dan ook ter wereld elkaar kunt beïnvloeden, symmetrie. Spookachtig en over een tijdje zal door onderzoek wel blijken of mijn geloof hierin waar is. Ik kan onderzoek alleen maar toejuichen en mensen die zelf nadenken want daar hebben we er nou net wel te weinig van, bewust van.