Doe eens logisch..

Ik had gisterenochtend even een paar uurtjes over en even de tijd genomen om te genieten van de zon en het voorjaar van eind oktober. En als een klein kind op een schommel gezeten in de zon en pret. Mijn wandel vriendin noemde onze wandeling door het mooie landschap surrealistisch en ik was het met haar eens. De buitenwereld lijkt tijdens zo’n wandeling even ver weg en op het moment dat je weer gaat deelnemen in de gekke wereld dan stap je weer in de realiteit. Later op de middag kwam er ook nog van iemand voorbij dat iets niet logisch was en verhip nog later dezelfde woorden uit iemand anders zijn mond. De realiteit is vaak niet logisch en mijn spreuk van de dag en pret. Mijn wandel vriendin vertelde dat als je werkt en een druk gezinsleven hebt, je weinig oog hebt voor de realiteit om je heen. Haar ogen waren wel even open gegaan met de verhuizing van haar broer. Hij ging zelf van flat verhuizen en zijn oude woning werd ter beschikking gesteld aan het COA. Ik vond het wel mooi klinken… Er stond nog een wasmachine van acht jaar oud en in goede staat en die niet meeging met de verhuizing en heel naïef dacht mijn vriendin dat de nieuwe mensen er wel blij mee zouden zijn en zij dus bellen. Na anderhalve week niets vernomen en dus de wasmachine laten afvoeren. Het is toch belachelijk Ing? Ja en niet logisch en wel de realiteit en pret. Alle post van het gezin komt ook nog steeds binnen bij haar broer en waar is het niet uit Nederland afkomstige gezin met drie kinderen nu gebleven? Ook een telefoonaansluiting regelen bleek erg moeilijk omdat het gezin nog een schuld had openstaan bij de telefoonaanbieder. Hallo, nieuwe bewoner en aansluiten die handel! Openstaande rekening naar het COA was mijn logische grap natuurlijk. Mijn ogen gingen open aldus mijn wandel vriendin en ik weer pret. Verhalen ten over van mensen en ook over kinderen die met busjes naar de scholen gebracht worden om Nederlands te leren en verhalen over kinderen met een handicap wiens ouders zelf voor vervoer moeten zorgen naar het speciale onderwijs. Is niet logisch toch Ing? Nee schat, wel de realiteit. Onderwijzers die wakker liggen over hoe ze alle kinderen op de scholen kunnen laten instromen zonder de kinderen met rugzakjes onder te laten sneeuwen. En iemand van de scouting die vertelde over dat kinderen met rugzakjes door hulpverleners op de scouting worden gedaan. “Wij zijn hier niet voor opgeleid.” Ja, klinkt logisch en pret. Nederland is nu net een roeibootje met een roeispaan en de tweede is zoek. Logisch gezien roeit het prettiger met twee roeispanen in een bootje. Heel veel mensen die ik spreek die zijn vreedzaam zoekende naar iets van een bootje met twee roeispanen om in te zitten. En heel veel mensen die ik spreek zeggen zo’n bootje nog niet te zien. En daarom roeien deze mensen vreedzaam door met die ene roeispaan en blijft hun bootje net boven water. Stevig logisch in elkaar zittend bootje met licht gezocht en met twee roeispanen om de realiteit te kunnen bevaren…

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

rhllPO

Please type the text above:

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>