Pand(-a)emie

Het leuke nieuws van gisteren was dat er twee Chinese panda’s naar Nederland gaan komen. Wees welkom beren en breng wat vrede mee alsjeblieft om de pandemie van geweld op deze wereld te doen stoppen… Kunnen de beren ook liedjes zingen? Denk niet wit, denk niet zwart, maar met de kleur van je panda hart? Het hart van oud Nederland krijgt ook heel wat te verduren zo in het nu. Ik kreeg een tekst onder ogen vanuit de ANBO krant voor ouderen. Er werd hierin het juiste verhaal uit de doeken gedaan over de fraude. “Er is het afgelopen jaar tweehonderd duizend euro lidmaatschapsgeld verduisterd.” Tweehonderdduizend euro en een iemand ging de boel opzeggen ondanks dat zij zich er wel van bewust was dat niet heel de ANBO slecht was. Waarom wordt er niet beter toezicht gehouden? Ja mevrouw, geen idee en je kunt niet alles voorkomen. Een ander bleef wel bewust lid vanwege een tientje korting per maand op de zorgverzekering als ANBO lid. Ik moest hier heel erg om lachen, weer geld dus waar alles om draait. Ik las wel dat ze het roer nu gaan omgooien bij de ANBO en zoals met veel dingen moet er eerst iets gebeuren voor verandering. Een vriendin wees mij op de vrolijke kleine drinkflesjes in de supermarkt met een vloeistof erin en in leuke blauwe en roze kleurtjes. Zij had eens staan lezen en op het etiket stond een waarschuwing voor de mogelijke reactie hiervan op kinderen. Waarom wordt zoiets dan nog verkocht? Ja, ik weet het ook niet, je zou logisch gezien denken dat als je het niet op de markt brengt, je zoiets ook niet op een etiket hoeft te zetten? Er blijkt steeds meer in het nu dat bepaalde producten niet goed zijn voor ons als je er te veel van eet of drinkt. Wij hadden het ook nog even over of je in de toekomst alleen op voedingssupplementen zou kunnen leven als mens, als oplossing voor voedseltekorten. Volgens haar is de mens net als de koe gemaakt om te kauwen en is er dus altijd voedsel nodig. Haar uitleg over de darmen erbij zal ik iedereen besparen… En toch is het wel grappig dat als je goed oplet wat je eet en drinkt en je de signalen van je eigen lichaam herkent, je zelf kunt weten wat wel en niet goed voor je is. Zij kon mij mooi vertellen over bewuste toevoegingen in producten die maken dat je eraan verslaafd raakt en er dus te veel van eet. Voeding is best interessant en mijn persoonlijke mening is nog steeds dat wij volkomen zijn doorgeslagen met alles wat er in de supermarkten ligt, een voedselpandemie en pret. 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

tkUb

Please type the text above:

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>